BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
A focin túl
2015.11.23.
Az értékek, amik számítanak
Ismerek egy embert, akinek a foci nagyon sokat jelent. Aki képes volt erre éveket áldozni az életéből, a hátán vinni, éjjel-nappal elérhető lenni, kigondolni, megtervezni, felépíteni.
 
Sokak szerint csak a foci érdekelte. De a focin túl más is volt, és erről sem feledkezett meg. A focin túl volt egy alapjain álló, de felépítendő egyesület, egy újonnan létrejövő sportiskola, és sok más szakosztály is.
 
Például a torna. És ő a focin túl erre is szakított időt. Órákba nyúló beszélgetéseket, tanácsadást, tippet, ötletet. Ügyintézést, telefonálást, szponzorszerzést, támogatásszerzést. A focin túl lassan megismerte a torna szabályait, szakított időt hogy lásson ilyen versenyt, hogy megértse egy pontozásos, szubjektív sportág, és ezáltal az edzők nehézségeit. A focin túl ismerte sok tornász sportolónkat, dícsérte őket, jó hírüket vitte.
 
Talán voltak hibák, talán nem volt mindig felhőtlen a viszony. De ahogy nemrég egy kedves ismerősöm mondta: „A közös ügyért végzett közös munka során, a teljesítményből és a hűségből lehet az embert igazán megismerni”. És ezek azok az értékek, amelyek nekünk igazán számítanak.
 
Köszönjük Feri bácsi!
Publikálta: Aszalós Szilvia
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium