BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Pingpong robotok az iskolában
2016.01.31.
10 asztal és sok ezer labda - meg a többi
 
„ A Sport legyen a tiéd!” országos program a nemrégiben bevezetett mindennapos testnevelést és az iskolai diáksport életet egyszerre kívánja támogatni- egyebek mellett iskolákba kihelyezett sportszercsomagokkal. Mivel a kiemelt sportágak közé – nagy örömünkre – nemrégiben bekerült az asztalitenisz is, így pályáztunk és még a tavalyi év végén (méghozzá egy napon) meg is érkezett mindkét oktatási helyszínünkre az 5-5 darab vadonatúj pingpongasztal a kétszer 1500 labda, a kétszer harminc ütő és –sokunk kedvenc „robotja” az adogatógép is. Ebből is egy-egy helyszínenként.
 A támogatási csomagértéke kétszer 1.5 millió forint. A könnyen összecsukható és tárolható, kék JOOLA versenyasztalokat már majdnem mind összeraktuk és bevontuk a mindennapos testnevelésbe. Természetesen iskolánk versenyszerűen pingpongozó diákjai is használni kezdték a felszereléseket, melyekkel remélhetőleg növelni tudjuk kerületi és budapesti bajnokságokon szerzett érmeinket – melyekből az idei tanévben is begyűjtöttünk már néhányat. 
És még nincs vége a lehetőségeknek, hiszen a felszerelésekkel egy hatalmas iskolai pingpongbajnokságot is könnyen le tudnánk bonyolítani. Úgy látjuk van rá igény.      
 
Publikálta: Pálfy Gyula
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium