BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Pingpong robotok az iskolában
2016.01.31.
10 asztal és sok ezer labda - meg a többi
 
„ A Sport legyen a tiéd!” országos program a nemrégiben bevezetett mindennapos testnevelést és az iskolai diáksport életet egyszerre kívánja támogatni- egyebek mellett iskolákba kihelyezett sportszercsomagokkal. Mivel a kiemelt sportágak közé – nagy örömünkre – nemrégiben bekerült az asztalitenisz is, így pályáztunk és még a tavalyi év végén (méghozzá egy napon) meg is érkezett mindkét oktatási helyszínünkre az 5-5 darab vadonatúj pingpongasztal a kétszer 1500 labda, a kétszer harminc ütő és –sokunk kedvenc „robotja” az adogatógép is. Ebből is egy-egy helyszínenként.
 A támogatási csomagértéke kétszer 1.5 millió forint. A könnyen összecsukható és tárolható, kék JOOLA versenyasztalokat már majdnem mind összeraktuk és bevontuk a mindennapos testnevelésbe. Természetesen iskolánk versenyszerűen pingpongozó diákjai is használni kezdték a felszereléseket, melyekkel remélhetőleg növelni tudjuk kerületi és budapesti bajnokságokon szerzett érmeinket – melyekből az idei tanévben is begyűjtöttünk már néhányat. 
És még nincs vége a lehetőségeknek, hiszen a felszerelésekkel egy hatalmas iskolai pingpongbajnokságot is könnyen le tudnánk bonyolítani. Úgy látjuk van rá igény.      
 
Publikálta: Pálfy Gyula
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium