BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
BPG Olimpia 2016
2016.05.20.
8 iskola, 37 csapat, 222 versenyző az idei rendezvényünkön
Debrecenből, Salgótarjánból, Pécsről, Nyíregyházáról, Magyról, Hajdúsámsonról, valamint a Száva u-i és Újszász u-i Bornemisza iskolából érkeztek versenyzők az idei BPG Olimpia 2016 országos versenyünkre. Horváth András igazgató úr a megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a rendezvény nem csak a sportban megmérettetésre kíváló alkalom, hanem a Hit Gyülekezete által fenntartott iskolák közötti kapcsolat ápolására is ad lehetőséget. A hajdúsámsoni önkormányzat a helyi csapatok utaztatásának megoldásával és a Budapesti Sportiroda díjakkal és egyéb eszközökkel támogatta a versenyt, amit nagyon köszönünk!
Az ünnepélyes megnyitó után Cseresnyés Bea fitneszedző vezetésével közös bemelegítés következett, melyen nem csak a 8 iskolából érkező 222 sportoló vett részt, hanem az Újszász u-i iskola érdeklődő tanulói is. A sportpálya tele volt ugráló, gimnasztikázó gyermekekkel. A látvány megragadó volt, de az időbeosztás diktált, az Ikarus Sportpályán kezdődött a verseny délelőtti programja. Az I. kcs-osok 40 m-es sprintszáma indította a főleg atlétikai próbákból álló Olimpiát. A távolugrás, medicindobás, rövidtávfutás mellett újdonság volt idén a váltófutás, mely a szurkolók hangos bíztatása kísért és igazán jó versenyhangulatot teremtett.
A gyros ebéd után folytatódott az iskola mögötti reptéren a verseny kislabdahajítással és mezei futással. Az eredményhírdetésen, mely legalább egy óráig tartott, versenyszámonként díjaztuk az első három helyezettet. korcsoportonként az összesített eredmények alapján kupát kaptak a győztes fiú és lány csapatok. Az iskolák közötti versenyben első helyen az Újszász u-i, második helyen a Száva u-i, harmadik helyen a Huszár Gál iskola végzett. A legkisebb lányok közül Abaházi Sára és Aroni Agapi szerzett legtöbb díjat, a legkisebb fiúk közül pedig Horuczi Erik. A II. kcs-ban Vadász Barnabás szinte minden versenyszámban dobogós helyet nyert. Gera Dorina a Sztárai iskola III kcs-os versenyzője futásban, ugrásban és dobásban is érmes lett, így csapata nyerte a korcsoportos összetett versenyt. Ugyanebben a korcsoportban a fiúknál kiemelkedő volt, négy éremmel büszkélkedhet Hellenpárt Gábor az Újszász u-i iskolából. Talán az Olimpia legsikeresebb versenyzője Kiács Dorina lett, a Száva u-i iskola nyolcadikos tanulója, öt éremmel és csapatának járó arany kupával térhetett haza. A legnagyobb fiúknál Hellenpárt Balázs és Mihály Ádám váltogatták egymást a dobogó fokain. Az Olimpia legerősebb emberének Dobránszky Joel, a Bethlen Gábor iskola tanulója bizonyult, ki a kislabdát 60 m-re a medicinlabdát 12 m-en túlra küldte.
Gratulálunk a szép eredményekhez és reméljük jövőre újra találkozunk!
Csatolt fájlok:
Publikálta: Bódi László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium