BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Arany szombat
2016.12.01.
Két arany két ezüst két bronz a Budapesti Diákolimpián
A hat érem önmagában is szép látvány. Legalább ennyire értékes, hogy tanulóink három különböző nemzedéke érte el a sportág hazai fellegvárában az Ormay László Sportcsarnokban (leánykori és ismertebb nevén: Statisztika) derekasan helytállva. Értékük sem kicsi, hiszen a szerencsés továbbjutók az Országos Diákolimpián szerepelhetnek, jövő februárban, Karcagon. És a döntő már az „amatőr” sportmozgalom csúcsa, ahol a középiskolások helyezései immár értékes pontokat jelentenek a továbbtanulásban is.
 Az eredményeket persze, most sem adták ingyen. A csapatverseny kategóriában, az alsósok mezőnyében, egész családok buzdító kiáltásaival megtámogatva, hatalmas és látványos küzdelmeket bemutatva jutott túl a csoportkörön a Bacsik Áron, Gothár Krisztián, Kocsor Milán trió, majd egészen a bronzig jutottak. A felsősök mezőnyében hozzájuk hasonlóan szépen küzdve végeztek szintén a harmadik helyen a felsősök, vagyis: Soós Rokkó, Nagy Rafael és Nyírő Barnabás.
Az egyéni számokban még fényesebb eredmények születtek. Zádori Vera egyértelműen uralma a lánymezőnyt, a jelenlévők elismerő rokonszenvét is learatva állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Talán némelyek (a verseny szervezői pedig állításuk szerint is) emlékeztek Vera tavalyi teljesítményére, mikor ugyancsak a Budapesti Diákolimpián hajszállal maradt csak le a döntőben az országos részvételt jelentő aranyéremtől.
Bár ez történt most egy korcsoporttal feljebb egy hasonlóan szoros meccsen a gimnazista Halász Debórával, ő egyáltalán nem tűnt csüggedtnek, hiszen hosszabb kihagyás után, nemrég vette újra kezébe az ütőt. Ahhoz képest, pár héten belül ez már a második érme: az elsőt (az aranyat) az októberi Kispest Kupán érte el. Második aranyunk a középiskolás fiúk versenyében termett. Magas színvonalú házi döntő zajlott, hiszen két bornemiszás, a végzős Terék Dániel és a 11.-es Kisvarga Benjámin csatázott, végül Dani 3:2-vel nyert, ami a sportágat ismerőknek azt is jelenti, hogy az utolsó pillanatig kiélezett volt a küzdelem. És nagyon sportszerű – ezt  a helyszínről tanúsíthatjuk. Beni is hazavitt egyébként már egy aranyat az idén, azt a Kőbányai Diákolimpián szerezte. Minden résztvevőnek  nagy-nagy gratuláció jár, hiszen minden indulónk hazavitt valamilyen színű érmet, ami  kivételessé tette ezt a számunkra igazán vidám szombatot.
 
Aranyérmek: Zádori Vera, Terék Dániel
Ezüstérmek: Kisvarga Benjámin, Halász Debóra
Bronzérmek csapatban: Gothár Krisztián, Kocsor Milán, Bacsik Áron, Soós Rokkó, Nyírő Barnabás, Nagy Rafael
Ötödik helyezések (egyéniben) Bacsik Áron, Nagy Rafael         
Publikálta: Pálfy Gyula
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium