BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Arany szombat
2016.12.01.
Két arany két ezüst két bronz a Budapesti Diákolimpián
A hat érem önmagában is szép látvány. Legalább ennyire értékes, hogy tanulóink három különböző nemzedéke érte el a sportág hazai fellegvárában az Ormay László Sportcsarnokban (leánykori és ismertebb nevén: Statisztika) derekasan helytállva. Értékük sem kicsi, hiszen a szerencsés továbbjutók az Országos Diákolimpián szerepelhetnek, jövő februárban, Karcagon. És a döntő már az „amatőr” sportmozgalom csúcsa, ahol a középiskolások helyezései immár értékes pontokat jelentenek a továbbtanulásban is.
 Az eredményeket persze, most sem adták ingyen. A csapatverseny kategóriában, az alsósok mezőnyében, egész családok buzdító kiáltásaival megtámogatva, hatalmas és látványos küzdelmeket bemutatva jutott túl a csoportkörön a Bacsik Áron, Gothár Krisztián, Kocsor Milán trió, majd egészen a bronzig jutottak. A felsősök mezőnyében hozzájuk hasonlóan szépen küzdve végeztek szintén a harmadik helyen a felsősök, vagyis: Soós Rokkó, Nagy Rafael és Nyírő Barnabás.
Az egyéni számokban még fényesebb eredmények születtek. Zádori Vera egyértelműen uralma a lánymezőnyt, a jelenlévők elismerő rokonszenvét is learatva állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Talán némelyek (a verseny szervezői pedig állításuk szerint is) emlékeztek Vera tavalyi teljesítményére, mikor ugyancsak a Budapesti Diákolimpián hajszállal maradt csak le a döntőben az országos részvételt jelentő aranyéremtől.
Bár ez történt most egy korcsoporttal feljebb egy hasonlóan szoros meccsen a gimnazista Halász Debórával, ő egyáltalán nem tűnt csüggedtnek, hiszen hosszabb kihagyás után, nemrég vette újra kezébe az ütőt. Ahhoz képest, pár héten belül ez már a második érme: az elsőt (az aranyat) az októberi Kispest Kupán érte el. Második aranyunk a középiskolás fiúk versenyében termett. Magas színvonalú házi döntő zajlott, hiszen két bornemiszás, a végzős Terék Dániel és a 11.-es Kisvarga Benjámin csatázott, végül Dani 3:2-vel nyert, ami a sportágat ismerőknek azt is jelenti, hogy az utolsó pillanatig kiélezett volt a küzdelem. És nagyon sportszerű – ezt  a helyszínről tanúsíthatjuk. Beni is hazavitt egyébként már egy aranyat az idén, azt a Kőbányai Diákolimpián szerezte. Minden résztvevőnek  nagy-nagy gratuláció jár, hiszen minden indulónk hazavitt valamilyen színű érmet, ami  kivételessé tette ezt a számunkra igazán vidám szombatot.
 
Aranyérmek: Zádori Vera, Terék Dániel
Ezüstérmek: Kisvarga Benjámin, Halász Debóra
Bronzérmek csapatban: Gothár Krisztián, Kocsor Milán, Bacsik Áron, Soós Rokkó, Nyírő Barnabás, Nagy Rafael
Ötödik helyezések (egyéniben) Bacsik Áron, Nagy Rafael         
Publikálta: Pálfy Gyula
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium