BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Magyar Bajnok tornászok
2017.01.04.
Huszonnégy érem karácsonyra
Már többször bejutottunk, idén mégis meglepődtünk, hogy 4 egységünk (3 kategóriában) is bejutott az év legrangosabb akrobatikus torna versenyére. Azért a csodálkozás, mert ezek az egységek újak voltak, januárban kerültek össze, vagy néhányan egyáltalán bele az akrobatikába. Szóval már ez is nagyszerű dolog volt a lányoktól, hiszen a Magyar Bajnokságra az egész éves teljesítmény, pontszámok, százalékszámítás után lehet bekerülni: az ország összes egysége közül kategóriánként a legjobb hat! És ezek után a szezon utolsó versenynapján egyik egységünk meg is nyeri ezt a versenyt, no az nagy öröm volt karácsony előtt:

Molnár Jázmin - Fekete Fanni – Tóth Anna, gyerek I. női hármas egység 2016.-ban tehát Magyar Bajnok lett, az SZPA színeiben.

A Vasics Enikő-Horváth Abigél-Pozsár Johanna valamint a Szobota Natasa-Fekete Dominika egység 5. helyen végzett. Nekik is gratulálunk!

Ugyanezen a napon a Bornemisza színeiben az utánpótlás csapataink a város másik végében két bronzérmet szereztek szertornában, a budapesti csapatok között.

És ha már az eredmények sorolásába belekezdtünk, fontos megemlíteni a többit is, hiszen az elmúlt másfél hónap nagyon sűrű, de igazán eredményes volt:  

Összesen 10 versenyen indultunk, ahol 24 érem született, ebből 9 arany!

Egy nemzetközi versenyen is voltunk, ahol 10. helyezést ért el női hármasunk School Class kategóriában, Prágában: Vasics Enikő-Horváth Abigél-Pozsár Johanna

És most a pihenés után előttünk a tavaszi szezon. Friss erővel, új és régi egységekkel, reméljük hasonló jókról számolhatunk majd be. Addig is tartsatok velünk, szurkoljatok nekünk! Szentpálosoknak és Bornemiszásoknak egyaránt  :)

Boldog új évet kívánva köszönettel a sok támogatásért mindenkinek: tornászok, edzők, segítők
Publikálta: Aszalós Szilvia
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium