BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Magyar Bajnok tornászok
2017.01.04.
Huszonnégy érem karácsonyra
Már többször bejutottunk, idén mégis meglepődtünk, hogy 4 egységünk (3 kategóriában) is bejutott az év legrangosabb akrobatikus torna versenyére. Azért a csodálkozás, mert ezek az egységek újak voltak, januárban kerültek össze, vagy néhányan egyáltalán bele az akrobatikába. Szóval már ez is nagyszerű dolog volt a lányoktól, hiszen a Magyar Bajnokságra az egész éves teljesítmény, pontszámok, százalékszámítás után lehet bekerülni: az ország összes egysége közül kategóriánként a legjobb hat! És ezek után a szezon utolsó versenynapján egyik egységünk meg is nyeri ezt a versenyt, no az nagy öröm volt karácsony előtt:

Molnár Jázmin - Fekete Fanni – Tóth Anna, gyerek I. női hármas egység 2016.-ban tehát Magyar Bajnok lett, az SZPA színeiben.

A Vasics Enikő-Horváth Abigél-Pozsár Johanna valamint a Szobota Natasa-Fekete Dominika egység 5. helyen végzett. Nekik is gratulálunk!

Ugyanezen a napon a Bornemisza színeiben az utánpótlás csapataink a város másik végében két bronzérmet szereztek szertornában, a budapesti csapatok között.

És ha már az eredmények sorolásába belekezdtünk, fontos megemlíteni a többit is, hiszen az elmúlt másfél hónap nagyon sűrű, de igazán eredményes volt:  

Összesen 10 versenyen indultunk, ahol 24 érem született, ebből 9 arany!

Egy nemzetközi versenyen is voltunk, ahol 10. helyezést ért el női hármasunk School Class kategóriában, Prágában: Vasics Enikő-Horváth Abigél-Pozsár Johanna

És most a pihenés után előttünk a tavaszi szezon. Friss erővel, új és régi egységekkel, reméljük hasonló jókról számolhatunk majd be. Addig is tartsatok velünk, szurkoljatok nekünk! Szentpálosoknak és Bornemiszásoknak egyaránt  :)

Boldog új évet kívánva köszönettel a sok támogatásért mindenkinek: tornászok, edzők, segítők
Publikálta: Aszalós Szilvia
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium