BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Olimpiai eredményeink
2017.02.21.
A diáksport csúcsára értek
Országos versenyre eljutni nem kis dolog. Egy-egy egész megyét vagy a teljes fővárost képviselni valamiféle emelkedett érzést kölcsönöz – versenyezőnek és nézőnek egyaránt. Valamiképp nagyon is jelen van mindaz a kitartás, szorgalom – és az időnként torokszorító izgalom!- ami az idáig vezető számos mérkőzésben benne volt.
Most szombaton ebben lehetett részünk a Hajdúság fővárosában Karcagon, ahol az országos asztalitenisz diákolimpiát rendezték meg és ahol iskolánk két tanulója is asztalhoz állhatott.
Zádori Vera, újszászos nyolcadikos már tavaly is esélyes volt az országos döntőre: hajszálnyi választotta el attól, hogy megnyerje a Budapesti döntőt és így a fővárost képviselhesse az országos mezőnyben. Ami késik, nem múlik- idén mind a kettő sikerült neki. Vera példásan összpontosítva, nem egyszer fordítva is a számára hátrányos helyzeteken csoportjának valamennyi mérkőzését megnyerte és így jutott a főtáblára, ahol igen komoly (és helyenként kissé „idegőrlő”) taktikai csatározások után végül is a 8. helyet szerezte meg.
Iskolánk végzős tanulója, a gimnazista Terék Dániel nem csekély versenyzői múlttal (Pénzügyőr, KSI) érkezett az országos döntőre. És amint várható volt: versenytársai is, szinte mind a „profi” mezőnyből jöttek (vagyis ranglistaversenyeken játszottak nem is oly rég, különböző egyesületek színeiben). A játék színvonala ennek köszönhetően igencsak parádés látványhoz juttatta a nagy számú, biztatásban és a különféle hangos öröm-megnyilvánulásokban aktív nézősereget. Mégis, Dani mérkőzései igazán a főtáblára érve váltak kiélezetté; nagy küzdelemben végül is a harmadik helyet szerezte meg, ami a dobogós helyezésen túl plusz pontokhoz is juttatta az éppen aktuális egyetemi-felvételi eljárásban.  
Öröm volt ott lenni és látni sportszerű küzdelmüket! Reméljük jövőre megint találkozunk Bornemiszásokkal az újabb országos olimpián, ami a diáksportélet hagyományosan legkiemelkedőbb eseménye.    
      
Publikálta: Pálfy Gyula
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium