BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Budapest-bajnoki címek és dobogós helyek az atlétikai diákolimpián
2017.05.11.
Sikereink a Honvéd pályán
Az elmúlt napokban a budapesti Honvéd pályája adott otthont az atlétikai diákolimpia versenynek, amelyen mind a bornemiszás általános iskolások, mind a gimnazisták remek eredményekkel rukkoltak elő.

A Vl. korcsoportos lányoknál Erdei Tamara szerzett bajnoki címet 200 méteren (ideje:26,1mp), majd a Vl. korcsoportosok között a 4x600 méteres lány váltó örvendeztetette meg az iskolát egy újabb nagyon szép győzelemmel. A csapat  tagjai: Kiács Dorina, Igari Anna, Bottlik Krisztina, Góczán Cintia. A győztesek jogot szereztek arra, hogy a május végén sorra kerülő székesfehérvári döntőn képviseljék iskolánkat.

További remek dobogós helyezések is születtek. Erdei Tamarát 400 méteren csupán egy vetélytársa tudta megelőzni, 60.8 mp-es idejével ezüstérmes lett. Ugyancsak második lett 1500 méteren (4:21 perc) és 3000 méteren (9:25 perc) Dénes Mátyás, valamint súlylökésben Fabini Borbála (9:50 m). A 100 méteresek népes mezőnyében Mihály Benjámin a 3. helyet szerezte meg a fináléban, és bronzérmes lett magasugrásban Székely Péter (175 cm).

Nagy izgalmat okozott Ferentzi Barnabás teljesítménye, aki éppen csak lecsúszott a dobogóról 1500 méteren, ahol nagyszerű versenyzés után szó szerint a célban dölt el a 2-3-4. helyezések sorsa. Hozzá hasonlóan a magasugró Cserkó Krisztián szoros versenyben, a harmadik helyezettel azonos eredménnyel lett negyedik. Szintén negyedik lett Hellenpárt Gábor magasugrásban, Erdei Tamara 100 méteren, Szabó Pálma 800 méteren, Ballagó Barnabás magasugrásban. Nem kevésbé örültünk az ötödik helyért járó további pontszerző helyeknek: Hellenpárt Gábor (távolugrás), Csapó Kevin (magasugrás), valamint Szilágyi Áron (távolugrás) eredmények.

Gratulálunk minden résztvevőnek, azoknak is, akik egyelőre nem értek el pontszerző helyezéseket, az országos döntőre jutottaknak pedig sikeres felkészülést kívánunk!

Ludvig Erika
Publikálta: Bódi László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium