BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Elit körben a Bornemisza
2017.12.21.
Iskolánk idén is bekerült a diáksportban legaktívabb, legeredményesebb iskolák közé.
A Főpolgármesteri Hivatal díszterme látta vendégül azoknak a budapesti iskoláknak a képviselőit, akik a több, mit 300 fővárosi intézmény közül az elmúlt 2016/2017-es tanévben a legeredményesebben, legaktívabban szerepeltek a budapesti diákolimpiai versenyeken.
Az elit körbe 30 általános és középisklola kapott meghívást, hogy komoly ceremónia kíséretében ismerjék el sikeres szerepléseiket.
A díjátadó ünnepséget jelenlétével és beszédével megtisztelte Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest Főpolgármester helyettes, és Sárfalvy Péter, az utánpótlásért felelős helyettes államtitkár.
Iskolánknak, a Bornemiszának Rádics Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója, valamint Varga András, a Budapesti Diáksport Szövetség elnöke adták át a diplomát és az emlékplakettet. Az elismerést 440 000 forint sportszervásárlási támogatás tette teljessé. 
Olyan elit körben szerepelt a Bornemisza, amelyben ott sorakoztak a tradicionálisan kimagasló eredményeket elérő intézmények, mint a Fazekas, az Eötvös, a Szent László, Szent István, Veres Pálné Gimnáziumok, vagy éppen az a Kölcsey, amely nehezen összeszámolható, hány későbbi olimpikont, olimpiai dobogós, sőt olimpiai bajnokot, válogatott sportolót bocsátott ki falai közül, s ahol napjainkig nagy hangsúlyt tesznek az élsportra és a minőségi sportra.
De az általános iskolák között is ott voltak a legnevesebb sportiskolák, a Grosics, valamint a Csanádi.
A díjkiosztó egyik tanulsága, hogy a tradicionálisan kiemelkedő eredményességű iskolák nemcsak a tanulásban teljesítenek kimagaslóan, de a sportra is nagy hangsúlyt fektetnek nem csekély eredményességgel.
Írta: Ludvig Erika
Publikálta: Bódi László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium