BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Korosztályos országos bajnoki címek atlétikában
2018.02.12.
Göndör Natasa, Hellenpárt Gábor és Mihály Ádám sikere

Téli nagyüzem van az atlétikánál, a nyári főszezonra való alapozást a fedettpályás versenyek törik meg ezekben a hetekben. A versenyek remek alkalmak arra, hogy mindenki lemérhesse, hol tart a felkészülésben.
A közelmúltban rendezték meg a BOK sportcsarnokban az újonc és a serdülő korosztály országos bajnokságát rendkívül népes mezőnnyel. Nagy siker, hogy az ország valamennyi részéről összesereglett atlétái között iskolánk nyolcadikos sportosztályos diákja, Hellenpárt Gábor, az FTC színeiben versenyezve kétszer is a dobogóra állhatott. Távolugrásban hat méter fölé kerülve, 602 cm-es egyéni csúcsot ugrott, és ezzel az egyik legnépesebb mezőnyben országos serdülő bajnoki címet nyert. Ezüstérmes riválisa az utolsó sorozatra igaz két centiméterre megközelítette, de a győzelmet már nem tudta tőle elhalászni. Gábor magasugrásban is a dobogóra állhatott, remek 175 cm-es eredményével.
A hatodikos, szintén sportosztályos Göndör Natasának, az újonc korosztály bajnokságán akasztottak aranyérmet a nyakába. Natasáék az Ikarus BSE 4X200 m váltócsapattal utasították a többi váltócsapatot a hátuk mögé.
Gimnazista rúdugrónk, Mihály Ádám ifjúsági kora ellenére, egyre javuló egyéni rekordjaival már a felnőtt élmezőnybe is beverekedte magát. Nyáron a győri Európai Ifjúsági Olimpián (EYOF) is részt vett. A gödöllői színekben, Ádám a legutóbbi versenyén 470 cm-ig jutott rúdugrásban, mely eredményével a felnőttek között szerzett bronzérmet. Ő még előtte áll a korosztályos országos bajnokságnak. Sok sikert kívánunk hozzá!

Publikálta: Bódi László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium