BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Kosárpalánta program
2018.04.20.
Szeptembertől indul
Iskolánk a következő tanévtől szeretné elindítani a Kosárpalánta programot az alsós tagozatos osztályokban. Ennek bevezetéséhez szükséges akkreditált képzést már két kollégánk, Tóth Krisztina és Nagy Gergely már el is végezték.
A program célja egységes átfogó, sportszakmai koncepciót kínáljon a 6-9 éves korosztály számára. a program alapja a korosztálynak megfelelő széleskörű képességfejlesztés, mellyel megalapozhatjuk akár a későbbi versenyszerű sportolást, de hasznos hátteret adhat a mindennapi élethez is. Ennek érdekében a Kosárpalánta program ötvözi az atlétika, gimnasztika és küzdősportok hasznos alapgyakorlatát a kosárlabda játék alapgyakorlataival.
A testnevelés órákba beépíthető labdás ügyességfejlesztés hangsúlyozáása mellett a gyógytestnevelés is szerepet kap. Korunkra jellemző népbetegségek, mint pl. a  korai gerincferdülések, bokasűllyedések, megelőzését is célként tűzte ki a program, segítve így a későbbi eredményesebb versenysportot, vagy az egészség megőrzése céljából végzett testmozgást.
Publikálta: Bódi László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium