BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Mihály Ádám az Ifjúsági Olimpián
2018.10.09.
Iskolánk tizedik osztályos diákja, a Gödöllői EAC versenyzője, Mihály Ádám, a magyar válogatott tagjaként Buenos Airesben
Iskolánk tizedik osztályos diákja, a Gödöllői EAC versenyzője, Mihály Ádám, a magyar válogatott tagjaként Buenos Airesben vesz részt a 3.Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokon. 20 sportágból 79 magyar fiatal sportoló utazott az argentin fővárosba, köztük 16 atléta Mihály Ádám rúdugróval.
A 3. Nyári Ifjúsági Olimpia több mint 4000 sportoló részvételével 12 napon át tart október 6-18 között. Az olimpiára való kijutást komoly kvalifikáció előzte meg, ezt Ádám a nyáron az U18-as Európa Bajnokságon szerezte meg 480 cm-es ugrásával.
A hírek szerint az atléta csapat közel egy napi utazás után megérkezett az újonnan épült olimpiai faluba. Zajlik az aklimatizálódás, miközben az edzések is elkezdődtek. Ádám fizikálisan és mentálisan is jó erőben érzi magát, és szeretne az új egyéni csúcsot dönteni. A rúdugró versenyekre október 13-án, 16-án kerül sor, az eseményeket a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján (mob.hu) lehet nyomon követni. Szurkoljunk együtt Ádámnak!
Ludvig Erika
Publikálta: Bódi László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium