BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
3.hely az országos diákolimpián
2011.02.18.
8.-os csapatunk 559 induló közül a 3. helyet szerezte meg az Országos Diákolimpia Teremlabdarúgás-Futsal bajnokságában a IV. korcsoportban

A megyei és a budapesti selejtezők összesen több mint 500 csapat részvételével zajlottak le. Az országos döntőre összesen 20 együttes, a 19 megyei és a budapesti bajnokságok I. helyezett csapatai nevezhettek.
 

Az országos döntőn Budapestet iskolánk, a  Bornemisza Péter Általános Iskola és Gimnázium képviselte, miután a 2010. decemberében a Budapesten megrendezett  4-es döntőn, remek játékkal mindhárom ellenfelünket legyőzve 1. helyen végeztünk.

 
Már a Budapesti döntő megnyerése is meglepetésnek számított és egy óriási fegyvertény volt, tekintettel arra is, hogy igazából egyetlen egy futsal edzést tudtunk tartani a mérkőzések előtt, ellenfeleink ugyanakkor nagyobb rutinnal rendelkeztek a futsal játék területén.

Két hónap állt rendelkezésre az országos döntő előtt, hogy felkészüljünk erre a rangos eseményre, ahol nemcsak az iskolánkért, hanem Budapestért is küzdenünk kell.

Az ünnepélyes megnyitóra  pénteken este került sor a Zalaegerszegi városi sportcsarnokban, melyen a  20 csapat bevonulása és köszöntése után a csapattagok elmondták az olimpiai esküt.

A 20 csapatot 4 db ötös csoportba sorsolták, a mi csoportunkban volt a Győr, az Eger, a Dorog és a Makó csapata.

Rögtön az első mérkőzést a futsal tornákon mindig jó szereplő Győr ellen vívtuk meg és bátor játékkal 4-3-ra sikerült megnyerni a mérkőzést. A jó kezdés nagyon feldobta a csapatot, óriási volt az öröm.
A következő mérkőzésen 7-3-ra megvertük a Makó csapatát, és ekkor már mindenki arra gondolt, hogy van esélyünk a továbbjutásra.
A 3. mérkőzést az Eger csapatával játszottuk és hiába játszottunk jobban és vezettünk kétszer is, a végeredmény 2-2 lett és büntetőkkel az Eger szerzett több pontot.

Volt egy kis izgalom, hogy ki lesz a következő ellenfél vasárnap reggel a negyed döntőben, mert szerettük volna elkerülni a Felcsút csapatát.
De úgy alakult, hogy összekerültünk velük és a továbblépés csak az ő legyőzésükkel volt lehetséges. (BPG-Felcsút 4:1)

A döntőbe jutásért a Gyula csapata (gyakorlatilag a Grosics Akadémia) volt az ellenfelünk. Nagyon jól kezdődött a mérkőzés, az első 5 percben 3 ziccert is kialakítottunk, de a Gyula kapusa mindent hárított. Az ellenfél védekező felállásban játszott, elsősorban kontrákra épített és ez a taktika sikeresnek bizonyult. Túlságosan kitámadtunk, türelmesebb játékkal lett volna esélyünk a győzelemre, végül 4-1 arányban alulmaradtunk.

A bronzmérkőzésen az ellenfél a Mezőkövesd csapata volt és nagyszerű játékkal, gyönyörű gólokkal 5-1-re elhúztunk, majd egy kicsit kiengedve végül is 5-4-re nyertünk.

Az ünnepélyes eredményhirdetés során megkaptuk a 3. helyért járó kupát, az érmeket, majd csapatfotók készültek. Az első helyen a gyulai iskola csapata végzett, a második a debreceni Hunyadi Általános iskola végzett.

 

Akik elérték ezt a nagyszerű eredményt: Novák László (kapus), Pálhegyi Nátán, Szabó Dániel, Pintér Guido, Busa Simon, Kiss Benjámin, Kiss Dániel, Mihály Benjámin, Kiss Barnabás, Kiss Szilárd. És aki a Budapesti selejtezőn részt vett, de most nem volt a csapattal: Kovács Dániel (betegség miatt) és Fedor Péter.

Az eseményről itt olvasható a Magyar Diáksport Szövetség tudósítása:

http://www.mdsz.hu/hirlevel_uj/

Publikálta: Magyary Ferenc
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium