BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Lélektorna - lélekedzés (képekkel!)
2021.04.02.
Kitartás izmok kontra lélek
Van egy idézet, ami sokszor eszembe jutott a járvány elmúlt egy éve alatt.

„A lélekben ötvenszer annyi kitartás van, mint az izmokban.”

Talán eddig nem annyira érthették meg a sportolóink, ha valamilyen formában magyaráztam nekik edzések, versenyek, táborok vagy a hosszú távú feladatok során. Azok a tornászaink viszont, akik még mindig megmaradtak és kitartottak, azt hiszem, ma már értik, miről szól ez a mondat. És hogy ezekben az időkben pusztán a hozzáállásuk miatt is büszkék vagyunk rájuk és szüleikre, azt még fontosabb kifejeznünk.

Persze, kitartásukat érmek és ajándékok sora is kíséri, mert versenyek azért voltak (vagy próbáltak lenni), élőben, félig élőben, online. Sőt, ha ők maguk nem tudtak versenyezni, akkor szurkoltak, bíráskodtak, tartottak edzést a kisebbeknek, mondtak tanácsokat és buzdítást társaiknak. Nehéz lenne mindenkit név szerint megemlíteni, úgyhogy csak azokat emelném ki, akik például részt vettek a hónap elején a virtuális nemzetközi akrobatika versenyen több versenyszámban is, hét másik országgal versenyezve:
 Csizmadia Csilla-Kovács Anna  6. és 1. hely
Vasics Enikő, BancsiAlíz  7. és 2. hely
Nedvig Euniké – Nedvig Elisa 6. és 1. hely

De megemlíteném azért, hogy a múlt héten a fenti érmek mellett egy fővárosi akrobatika versenyről is sikeresen elhoztunk 4 aranyat, 3 ezüstöt, 3 bronzot és 4 negyedik helyet. Ezen a hétvégén pedig iskolai háziverseny keretében szertorna versenyt is tartottunk, ahol a kötelező gyakorlatok mellett izgalmas, kreatív, önállóan kitalált szabadgyakorlatokkal is versenyeztek a lányok, és még nekik is adósak vagyunk 18 érem szétosztásával. :)

Addig is, amíg nem jut el hozzájuk a sok ajándék, ezúton is üzenjük, hogy továbbra is tartsanak ki, és ne feledjék: „A sikerhez vezető úton a sebesség kevésbé fontos, mint a kitartás.”

… De máris változtatok korábbi mondatomon. Mert gép elé kerülnöm lassabban sikerült, mint egy nap alatt 260 kilóméteren keresztül körbemenni és házhoz vinni az ajándékokat (Szuper sofőr és segéd Hornicsár Orsi nénivel)! Úgyhogy már erről is beszámolhatunk, nagy örömmel, mert nagyon nagy élmény volt nekünk. Erről a napról egy másik idézet jutott eszembe:
„A legnemesebb művészet, boldoggá tenni másokat.” P.T.Barnum

KÉPEK a csatolt linken nézhetőek meg! Érdemes!!

   https://drive.google.com/drive/folders/1uoHj82Zx1HQBKMa7nSNx_yOplR6JcnHQ?usp=sharing
https://drive.google.com/drive/folders/1uoHj82Zx1HQBKMa7nSNx_yOplR6JcnHQ?usp=sharing
https://drive.google.com/drive/folders/1uoHj82Zx1HQBKMa7nSNx_yOplR6JcnHQ?usp=sharing
Publikálta: Aszalós Szilvia
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium