BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Arany- és bronzérmek a mezei futóbajnokságon
2022.05.06.
Mezei futóbajnokság
Nem a "futottak még" kategóriában versenyeztek a BPG Újszászos diákjai a közelmúltban megrendezett 16. kerületi mezei futóbajnokságon.
A pandémia miatt kétéves szünet után nagy várakozás előzte meg a versenyt, amelyet gyönyörű tavaszi napsütésben, népes, 60-80 fős mezőnyökkel rendeztek meg a Szilas-patak menti terepen. Iskolánk több mint 60 fős csapattal vett részt, elsősöktől a nyolcadikosokig.
Nagy örömünkre és a lelkes szurkolótábor ovációja kíséretében a hatodik osztályos Fekete Szilas, aki egyébként serdülő válogatott birkózó, meggyőző fölénnyel, utcahosszal lett kerületi bajnok. A harmadik-negyedik osztályos lányoknál Kertai Dorina bátor futással szerzett bronzérmet, de alig maradt el tőle ötödik helyével a jól hajrázó Vass Eszter sem. A remek egyéni eredményeknek köszönhetően csapatban a Bornemiszás lányok szerezték meg az aranyérmet. Csapattagok: Kertai Dorina, Vass Eszter, Schmidt Eszter, Balogh Lídia, Horváth Blanka, Mandzák Sára.
A szoros befutók során sokszor csak centimétereken múltak a helyezések, és három csapatunk is a negyedik hellyel csupán kevéssel maradt le a dobogóról.
Minden résztvevőnek gratulálunk a derekas helytálláshoz!

Képek: https://drive.google.com/drive/folders/1tlLXNIGkQ5xuEMPLlCoq6Z1YNOC8UAhc?usp=sharing
 
Publikálta: Horváth Hanna
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium