BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Érmekkel induló őszi szezon
2011.10.23.
Megkezdődött a második félévi tornász versenyidény. Iskolánk és egyesületünk az elmúlt egy hétben két megmérettetésen is képviseltette magát, nem kevés sikerrel.
Az országos pontszerző akrobatikus tornaversenyt Abony rendezte meg. 10 egyesület 50 egysége – több mint 100 igazolt sportoló – mérte össze tudását.
Színvonalas gyakorlatokat láthattunk a kisebbektől (újonc, gyerek kategória), és a nagyobbaktól (serdülő) is. Volt olyan kategória, ahol az első hat helyezés között mindössze 6 tizednyi pontkülönbség volt összességében, szóval nagyon szoros volt a verseny!
Az SZPA FC Bornemisza Torna Szakosztályának legjobb eredménye egy 3. helyezés volt, melyet Skornyák Dorottya és Fedor Ágnes szerzett meg, gyerek női páros kategóriában. Szintén ebben a kategóriában lett 5. Novák Márta és Bottlik Olívia. A Kiss Hanna – Mihály Hanna – Kálmán Eszter összeállítású gyerek női hármas 4. helyezett lett, míg a serdülő II.-ben indult Horváth Dóra – Skornáyk Zsófia – Bottlik Olívia női hármas 5. helyen teljesített.
A többi induló egységeinknek is gratulálunk, mivel tavaszhoz képest sokat fejlődtek, ami pontszámaikon is látszott.
 
Néhány nappal később egy kisebb – kezdő kategóriás -, de szintén hasonló akrobatika verseny zajlott, ezúttal a Fradi egyik kistermében. A Start Kupán sportolóink ötször állhattak a dobogóra. Elsőként a manó kupa egyéni aranyérmese – Farkas Dorotea. Majd az újoncok mezőnyében a női párosok és a hármas egység is örülhetett – két arany és egy bronz érem született. Végül a gyerek kategória női páros teljesítményének örülhettünk a legjobban, hiszen a lelkesedés és a kitartó odaszántság végre a Száva utcás tornászainknak is meghozta gyümölcsét: Hornicsár Petra és Eberhart Júlia ezüst éremmel tért haza.

Mi edzők pedig némi fáradsággal, de bizakodva, hogy az előttünk álló két hónap további versenyei is legalább ilyen sok örömöt okoznak majd mindenkinek.  
 
                                 Aszalós Szilvia
Publikálta: Aszalós Szilvia
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium