BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Megvolt a bemelegítés
2012.02.28.
Megkezdődött a szertornász szezon 2012-ben. Már két versenyen vagyunk túl, ezen a hétvégén jön a harmadik. Eddig is jól szerepeltek a lányok, de reméljük, ez még csak a bemelegítés volt.
Januárban a kiemelkedő tornász teljesítményéről híres Debrecenben voltunk, ahol az országos verseny szervezői többször megdicsérték iskolánkat, hogy milyen sok csapattal milyen felkészülten, színvonalas munkát nyújtva érkeztünk a megmérettetésre. Mondták ezt úgy, hogy túl sok érmet nem tudtunk elhalászni az orruk elöl. (Vajon mit mondanak majd akkor, amikor mi állunk majd többet a dobogón?)
Azért így is hoztunk haza érmeket: Egyéni összetett versenyben például Tomcsányi Rebeka nagyszerű szerepléssel holtversenyben megnyerte az ’A’ kategóriások versenyét, Kasztner Noémi pedig a 3. helyen végzett. A legkisebbek, az elsős sportosztályosok csapata negyedik helyet szerzett.
 
A hétvégi diákolimpiával folytatódott a szezon. A budapesti döntőn az I. korcsoport versenyét megnyertük (csapattagok: Varga Felícia, Farkas Dorotea, Bottlik Krisztina, Wittmayer Hanna, Vajda Anna) a nagyobbak viszont sajnos lecsúsztak a dobogóról, „csak” negyedikek lettek.
Többi csapatunk is jól teljesített, egyéniben pedig Tomcsányi Rebeka holtversenyben 4., Hollós Lilla pedig a 24. helyen végzett. Ezen a versenyen a nem sportosztályos elsősök is részt vehettek, és láthatóan jól érezték magukat, mi több, ügyesen is teljesítettek.
 
Folytatásként következzék néhány nap múlva Szegvár, ahonnan reméljük, újabb érmekkel, és még több jókedvvel térünk majd haza.
 
Aszalós Szilvia
Publikálta: Aszalós Szilvia
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium