BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Már az ellenfelet is meglepi, ha nem nyerünk
2012.12.17.
Tornaverseny összefoglaló
Adósak vagyunk jó néhány beszámolóval, hiszen az elmúlt hetekben egymást követték a különböző tornaversenyek. 
Voltak például trampolinugró versenyeink, ahonnan egy arany és egy ezüst minősítéssel, majd pedig egy 2. -3. hellyel tértünk haza.

A gúlaversenyen is szépen szerepeltünk,  itt szokás szerint felléptek az elsős sportosztályosok, akik mosolygós szereplésükkel méltán nyerték el a közönség tapsát. Az  akrobatika  Start  Kupán  is több érem született az egyes kategóriákban, ezek közül is kiemelkedő volt Kós Anna- Bottlik Krisztina (1.hely), Suták Anett – Ráncsik Virág (3 . hely), valamint Varju Míra  - Varga Felícia (2. hely) szereplése. Igazolt akrobatáink is léptek előrébb helyeket, két egységünk pedig egész éves teljesítméánye alapján bejutott a Magyar Bajnokságra, ahol végül a 4. és a 6. helyen végeztek.

A szertornaversenyek  hozták most a legtöbb elismerést, és meglepetést. A Réthy Kupáról először érem nélkül tértünk haza, ami furcsa volt. Még az ellenfelek is „reklamáltak” a szervezőknél, hogy miként lehetséges, hogy a Bornemisza  nem állt dobogón. Nem sokkal később kiderült, hogy az áramkimaradás okozta zűrzavarban rosszul olvasták fel a sorrendet:  a legkisebbek korcsoportjában ugyanis egy ezüst és egy bronz volt a jutalmunk, amit utólag meg is kaptak a gyerekek.  A Rákoskert Kupán pedig kész diadalnak mondható, hogy a négy különböző kategóriában induló csapatunk mindegyike a dobogón állhatott a verseny végén. A két ezüst, két bronz mellé egyéniben egy aranyat is szereztünk, a másodikos Horváth Abigél összetettben lett az első a budapesti gyerekek között. 

Mindenkinek gratulálunk!
Publikálta: Aszalós Szilvia
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium