BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Érmek a kőbányai diákolimpián
2013.01.28.
Iskolánk versenyzői ebben az évben is indultak a kerületi asztalitenisz tornán. A harmadik korcsoport fiú mezőnyében megszereztük az ezüst és a bronzérmet. A nagy és emlékezetes küzdelem után a külső szemlélőnek az a benyomása támadt, hogy versenyzőink jövőre sem érik be ennél kevesebbel. Sőt…
A Schweigert Ármin, Vracaric Dániel, Pásztor Gábor, Szabó József és Szabó Bátor alkotta küldöttségnek a csoportkörökön túljutva kellett a főtáblára kerülniük. Ez hármuknak sikerült is, majd igen izgalmas további szettek után, ketten már a döntőbe kerülésért csatáztak. A mezőny legfiatalabbja, a 4.e-s  Pásztor Gábor és a 6.a-s Szabó Bátor nem csak abban hasonlítottak egymásra, hogy mindkettőjüknek az évek óta házigazda a nagy hagyományú START-DSE játékosaival kellett megküzdeniük (egy másik korcsoportban tőlük került ki idén a Budapesti  Diákolimpia bajnoka is!) hanem, hogy az asztaliteniszen túl (vagy az előtt) mindkettejüknek a foci a fő sportága.  Tény, hogy itt is nagy szerepet kap a labda, s annak helyes irányba terelgetése.
Mindenesetre Szabó Bátor a döntőbe jutott és a riválisa számára kedvező hazai pálya minden nyomását (hatalmas tapsok, üdvrivalgás a sárga pólós Startos minden poénjánál) példás önuralommal és kitartással bírta. Kevés híján győzött is, ezúttal az ezüstöt gyűjtötte be. Jövőre, sőt még azután is bőven bizonyíthat még ugyanebben a sok erőpróbát látott teremben.  Csakúgy, mint Gábor, aki a bronzéremmel térhetett haza. Gratulálunk minden versenyzőnknek!
Publikálta: Pálfy Gyula
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium