BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Szülő
Beleszólhat egy szülő a gyermeke jegyeibe
2011.01.16.
A tanárok objektívan, a jegyek alapján és még sok más szempont alapján értékelik gyermekeink teljesítményét és hozzáállását a tantárgyhoz. Bízzunk bennük és támogassuk őket döntéseikben.
Félévkor és év végén az iskolában járva a tanárok nagy többsége fáradt, kimerült, úgymond nyomás alatt van. Megkérdezve őket, általában a félévi vagy az év végi jegy meghatározása körül fáradnak ki.

Nekünk, szülőknek jogunk és kötelességünk beleszólni gyermekeink tanulmányi eredményébe. Tegyük ezt nap mint nap, ne pedig félévkor és év végén, akkor már nincs jogunk (megjegyzem máskor sem) a tanár véleményét befolyásolni.

Buzdítsuk gyermekeinket év közben a feladatok maradéktalan elvégzésére, jó magaviseletre, közreműködjenek aktívan az órákon, stb. Ezzel sokat segítünk neki is, és a tanárnak is. Biztosak lehetünk benne, hogy ezzel hozzájárulunk a jobb osztályzat eléréséhez.

Miért lenne jobb a gyermeknek egy olyan jegy, amely nem tükrözi a tanulmányi eredményét? Nem lehet, hogy csak ártunk neki azzal, hogy jobb jegyet kapjon, mert az szebben mutat a bizonyítványban?

Volt már rá példa, hogy egy szülő azt kérte, hogy buktassák meg gyermekét gimmnázium 3-ik osztály év végén, mert akkor majd összeszedi magát a nyáron és tanulni fog, de ha kettessel "átmegy", akkor minden maradt volna a régiben. Neki lett igaza, buzgón tanult és sikeres érettségit is tett.

Azért adtuk be az iskolába gyermekeinket, mert megbízunk az iskola vezetőségében és tanáraiban, szakmai és emberi hozzáértéséhez. Miért vonjuk ezt kétségbe bizonyítványok előtt?

Véleményeiket kérjük tegyétek meg akár ebben, akár más témában a szulok(kukac)bpg.hu címre írt levélben.

Publikálta: Opauszki László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium