BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Szülő
Felvilágosítás másként
2011.01.26.
Teszteltük! Kiváló és egyben alapvető szükségeket tölt be Dr Tóth Ágnes izgalmas és minden szempontból igényes előadása a szexualitásról, pontosabban a szexuális felvilágosításról, amit a Szülői Klub legutóbbi rendezvényén tartott, nagy érdeklődés mellett.
Amit hallottunk mindnyájunkat meggyőzött arról, hogy nekünk szülőknek van a legnagyobb szükségünk minderre, hiszen gyermekeinket mi magunk tudjuk a leghatékonyabban felvilágosítani. Mindenkinél több alkalmunk adódik minőségi időt eltölteni gyermekeinkkel, amely során korának, érdeklődésének megfelelően őszinte beszélgetéseket folytathatunk velük ebben a még sokunk számára kellemetlennek tűnő témában.
 
Sokunknak volt véleménye, kérdése a témában, igazi műhelybeszélgetés alakult ki, amelyek egy irányba tereltek bennünket.
 
Szeretnénk a közeljövőben - mi szülők - szervezni egy sokak számára elérhető helyen, és időpontban hallható előadást, amelyre már most invitálunk minden kedves szülőt. A meghívást minden lehetséges módon szeretnénk eljuttatni az érintettekhez – egyes mértékadó vélemények szerint valamilyen formában ez mindenkit érint – eljuttatni a meghívást. Ehhez várjuk ötleteiteket.
 
Azt, hogy mi a különbség a fiúk és a lányok között már egészen korán lehet tisztázni. „A lányok könnyebben sírnak”. „A fiúk szeretnek kiabálni játék közben” „A lányok sokkal többet vihorásznak, és szeretik lóbálni a hajukat”.
 
Ennél azonban többre lesz szüksége gyerekeinknek a sikeres életvezetéshez.
 
A szerző a Hetekben is publikált a témában.
 
Az alábbiakban bemutatjuk Dr Tóth Ágnes bemutatkozó írását, amelytől azt reméljük, hogy kedvet éleszt minden szülőben.
 
Csatolt fájlok:
Publikálta: Morvay Péter
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium