BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Szülő
A legfontosabb, hogy a szülő és a gyerek között bizalom legyen
2011.04.06.
A március 28-i Szülői klubbon sok mindent megtudtunk, de a lényeg, hogy jó kapcsolatunk legyen gyermekünkkel, és ez a mi felelősségünk
Fontos, hogy megfelelő szinten tudjunk válaszolni a feltett kérdésekre, mert ez nekünk, szülőknek a felelősségünk. Fontos megértetnünk gyermekeinkkel, hogy az idő előtt elvett áldás, mely vonatkozhat tudásra is, rosszul sülhet el, nem hasznra, hanem kárára lehet.

Fontos, hogy megfelelő értékrendet, bibliai, erkölcsi értékrendet tudjunk közvetíteni, átadni gyermekeinknek, és fontos az átadni, mutatni kifejezés, mely példamutatást jelent.

Óvjuk meg gyermekeinket azoktól a dolgoktól, melyekről mi már meggyőződtünk, hogy jobb lett volna, ha nem történnek meg az életünkben.

Nehéz volt címet adni az előadásnak, talán nem is sikerült megtalálni a végleges változatot.

Voltak 1-6 gyermekes szülők, voltak akik még messze járnak a témában felvetett tájékoztatástól, voltak akik azt bánták, hogy nem hamarabb volt egy ilyen jellegű klubnap.

Abban mindenképp megállapodtunk, hogy e témának nem szabad tabutémának lenni, beszélni kell róla gyermekeinkkel, a megfelelő időben a megfelelő szintig.

Rendkívül hasznos volt a két előadó előadása, mely rávilágított arra, hogy mennyire tökéletesen egybeszrkesztett bennünket a mindenható. Ha eddig hittem volna az evolucióban, most biztosan eldobtam volna nézeteimet, mert spontán nem tud ennyire tökéletes lény kifejlődni, mint az ember, a férfi és a nő.

A szülő gyerek kapcsolata meghatározó a gyermekek életében. Ebben a kapcsolatban nem szabad tabu témának lenni. Persze ehhez kell Istentől kapott bölcsesség.

Fontos, hogy gyermekünket ne zavarjuk el, ha kérdésekkel bombáz bennünket, hanem a megfelelő szinten tájékoztassuk a kérdésével kapcsolatban, bármi legyen is az.

Még biztosan találkozunk e témában, nagyon hasznos volt...

E kérdéskörben szakemberek várják a kérdéseiteket, és igyekeznek válaszolni is rá. Kérdéseiteket a szuloiklub(kukac)bpg.hu email címen tehetitek fel...
Publikálta: Opauszki László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium