BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Tanári koncerten voltunk...
2014.12.02.
A koncertet Gombos László zenetörténész, a Zenetörténeti Múzeum munkatársa nyitotta meg.
A tanév elején bizony sok a feladat. A zeneórákon állandóan elhangzik az a mondat, hogy "Gyakoroltál? Elővetted a hangszered?"
Ez esetben nem csak mi, zenetanárok kérdezzük növendékeinket, hanem minket is kérdőre vonhattak, akik eljöttek, hogy meghallgassák tanári koncertünket.
Mint részvevő, elmondhatom, hogy óriási élmény volt a kollégákkal együtt tölteni egy pár órát, aktív zenéléssel kitöltve az estét. Úgy gondolom, rendszeresen szükségünk van efféle üdítő közösségápolásra a mindennapi kollégális kapcsolattartás mellett.
Hálásan köszönjük a kedves Közönségnek, Barátoknak, Kollégáknak, Tanítványoknak, hogy eljöttek, és megtiszteltek minket figyelmükkel a közel két órás koncerten!

Hadd álljon itt egy pár sor azoktól, akik részesültek e zenei est különlegességéből:

Nagy érdeklődéssel vártam kollégáim koncertjét. Tanítványaik tudásán, zenei játékán keresztül már volt némi bepillantásom, hogy remek tanárok, de hangszereiken játszani még nem hallottam őket.
Már maga a Várnegyed, a Zenetudományi Intézet miliője is elég volt ahhoz, hogy azt mondjam "megérte eljönni".
A koncertteremet megtöltötték a kollégák, az ismerősök, a tanítványok és szüleik. A teltházas rendezvényen különböző hangszereken csendültek fel ismert és kevésbé ismert zeneszerzők művei. Különlegesség volt látni tanítványt mesterével vagy anyukát gyermekével együtt zenélni.
A zeneművészeti águnkon dolgozó kollégák együttműködően, egymást segítően, egymásra figyelve zenéltek együtt. A fárasztó hétköznapok közé becsempésztek számomra egy lélekemelő, felejthetetlen, vidám estét. Ettől az estétől rájuk, nemcsak mint kollégáimra fogok tekinteni, hanem mint művészekre is.
A várnegyed hangulatos utcáin hazafelé sétálva még a hatása alatt voltam a zenének, a koncert jó volt, fantasztikus volt! Köszönöm, hogy részese lehettem ennek a szép estének!

Tornóczi Vali


Kedves Zenészek! 
Szívből gratulálok a tegnap esti hangulatos koncerthez! :) Köszönöm, hogy egy ilyen színvonalas helyen hallhattalak Benneteket zenélni. Jó volt egy kicsit kiszakadni a mindennapokból, és átlépni egy másik dimenzióba. Kálmán Andreának külön is szeretnék gratulálni! Fantasztikus hangod van, Andi! Nem is tudtam, hogy ilyen tehetségek vannak közöttünk. :) 
Várom a következő koncertet! :)


Gál-Szabó Edina
 
Oromszegi Bence tanár úr játékából részletet hallgathatunk itt: http://youtu.be/9S_wph_fN3o

Kálmán Andrea tanárnő előadásából is hallhatunk egy rövid zenei részletet az alábbi linken: http://youtu.be/bgUtrNWjiS0Publikálta: Takács Krisztina
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium