BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
A Bornemisza Péter Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskolája tanárainak koncertje
2016.03.03.
2016. február 18-án iskolánk Művészetoktatási Tagozatának tanárai színvonalas, nagy sikerű koncertet adtak
Immár hagyománnyá vált, hogy a Zeneművészeti ág tanárai koncerttel kedveskednek az iskola alkalmazottainak, a szülőknek és tanítványaiknak. Iskolánk tanárai ez alkalommal közel két órás komolyzenei koncertet adtak az Újszász utca épületünk ebédlőjét megtöltő közönség nagy örömére. Zenész tanáraink hangszeres virtuozitásukról, Kálmán Andrea tanárnő kiváló ének tudásáról, a zeneiskolánk tanáraiból, diákjaiból és a meghívott vendégekből álló, erre az alkalomra megalakult szimfonikus zenekar és a Hit Gyülekezete Kórusa, Harmath Ágnes karvezetésével és Pánczél Tamás vezényletével pedig kiváló összhangzásról tett tanúbizonyságot a koncert során. A koncerten Soós Judit konferálta fel a műsorszámokat, aki férjével, Soós Istvánnal a Zeneművészeti ág nagy támogatója és segítője.

A komolyzenei koncert végén meglepetésnek szánták Pánczél Tamás Hegedűversenyének I. tételét (amit maga a mester vezetett fel a darab keletkezésének, alapötletének történetét kollégájával, Oromszegi Bencével bemutatva), valamint Balogh Mihály Merre mész c. dalát, amit Pánczél Tamás írt át szimfonikus zenekarra és kórusra. Az összehangolt zenész csapatmunka valóban nagy sikert aratott, ugyanis a közönség visszatapsolta ezt a produkciót.

A koncerten tiszteletüket tették olyan ismert zenészek is, mint Beke Farkas Nándor, aki a 100 Tagú Cigányzenekar főtitkára, koordinátora és második hegedű szólamvezetője, valamint Masa Tamás és felesége Anita is, a Sabbathsong Klezmer Band alapító tagjai, akik a koncert után nagy lelkesedéssel értékelték az elhangzott műsorszámokat. Mindannyiunknak voltak természetesen kedvenceink a műsorszámok közül. Az esős, hűvös idő ellenére nagy örömmel és a szívünket melengető dallamok emlékével indultunk haza mindannyian a művészek nagyszerű produkciója láttán és hallatán, ami a hétköznapokból kiemelt bennünket és a zene világába kalandozhattunk el velük. Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy amire vállalkoztak, az sikerült nekik: ezen az estén a zene nyelvén beszélt minden jelenlevő...

A közönség nevében hálásan köszönjük ezt a csütörtök esti meglepetés koncertet és a zenészi, zenetanári munkájukhoz sok sikert kívánunk a Zeneművészeti Tagozatunk tanárainak! Már most várjuk a következő koncertet!

A Tanári koncert műsorszámait a mellékletben található műsorfüzet tartalmazza.

És most beszéljenek a koncerten készült fotók!
(Fotók és photocollage-ok: Füziné Madarász Róza)
Csatolt fájlok:
Publikálta: Füziné Madarász Róza
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium