BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Német énekverseny résztvevői voltunk
2016.04.08.
A Kunterbunte Welt Civilszervezet idén 3. alkalommal rendezte meg 2016.március 18.-­án Budapesti és Pest megyei iskolák számára német énekversenyét, melyre értelemszerűen a német nyelvet tanuló, jó hangú gyermekeket várták.
A rendezvénynek a 17. kerületi Vigyázó Sándor Művelődési Ház adott otthont.

A versenyen szép számmal indultak csoportos és egyéni kategóriában is versenyzők, szebbnél szebb dalokkal, hangszeres kísérettel vagy anélkül. Az előadott művek témája is meghatározott volt: a barátság, szeretet, és a virágok.

Iskolánk Újszász utcai telephelyén Keresztes Dóra tanárnő vezetésével évek óta működik szakköri szinten a német nyelv oktatása. Az itt tanuló gyerekekből állt össze kis csapatunk, akik zeneiskolások is egyben.

Nagy gonddal és lelkesedéssel készültünk a megmérettetésre. Dalaink tanulásakor ügyeltünk a szép, érthető német kiejtésre, az igényes zenei megformálásra, és az élményszerű előadásra. A sok munka meghozta a gyümölcsét, a zsűri a 3. helyezettnek járó díjat ítélte oda számunkra. Ez az elismerés azért is volt különleges, mert életkorban a legkisebbek voltunk a több tucat előadó között, és nyelvi felkészültségünk sem volt közel olyan szintű, mint a többi német szakos iskolásnak. Az „echte” németes kiejtésünket külön értékelte a zsűri! A csapat tagjai voltak: Bán Evelin, Gombos Anasztázia, Keresztes Szófia, Numan Anna, Hege Rebeka, Lukács Johanna, felkészítő tanáruk pedig Kálmán Andrea énektanárnő volt. Gratulálunk a szép helyezésért!
Publikálta: Takács Krisztina
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium