BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
A BPG Alapfokú Művészeti Iskola felvételi felhívása a 2018/2019-es tanévre
2018.04.16.
A Bornemisza Péter Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskolája szeretettel várja a 2018/2019-es tanévtől zenét tanulni vágyó gyerekeket 2018. április 19-én 16:00 órától felvételi meghallgatásra.
Örömmel értesítjük a kedves Szülőket, gyerekeket, hogy a Bornemisza Péter Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Sportiskola zeneművészeti ága idén is felvételt hirdet a 2018/2019-es tanévre.

A zeneiskolai oktatás keretein belül szolfézs előképző, furulya, gordonka, hegedű, klarinét, zongora tanszakokra várjuk a jelentkezőket.

A felvételire várjuk a Bornemisza Péter Gimnázium Általános Iskola első osztályába idén felvételt nyert, zene iránt érdeklődő gyermekeket, valamint a jelenlegi első és második osztályos tanulókat.
Azokat a gyerekeket is várjuk, akik már járnak szolfézs előképzőre, és szeretnének hangszert választani.
A klarinét tanszakra várjuk azokat a gyerekeket, akik a következő tanévben az általános iskola ötödik vagy magasabb osztályába lépnek.

A felvételi meghallgatáson a gyermekek hallását és ritmusérzékét vizsgáljuk, ezért kérjük, hogy a jelentkezők két általuk választott dal eléneklésével készüljenek.

Rövid tájékoztató az Alapfokú Művészeti Iskolánkban zajló oktatásról:
Művészeti Iskolánkban, az Újszász utcai intézményben klasszikus zene oktatása zajlik.
Az alábbi hangszeres képzésből lehet választani: furulya, klarinét, gordonka, hegedű, zongora.
A gyerekek egy alkalmassági felvételi vizsgával kerülhetnek a képzésbe (éneklés, tapsolás).
Az alkalmassági felvételin megvizsgáljuk a gyerekek hallását, ritmusérzékét, manuális alkalmasságukat. Ha nincs hely a választott hangszer képzésében, kezdeményezhetik másik hangszerre való felvételüket.

Az alapfokú művészeti oktatás képzési ideje:
2 előképző évfolyam + 6 alapfokú évfolyam + 4 továbbképző évfolyam. A teljes képzés ideje 12 év.
Mind az elméleti (szolfézs), mint pedig a hangszeres tudásukról az alapfok 6. évfolyam végén művészeti alapvizsgát tesznek a gyerekek, amely feltétele a továbbképző évfolyamba való lépésnek. A továbbképző évfolyamok végén a gyerekek művészeti záróvizsgával fejezik be alapfokú zenei tanulmányaikat.

Előképző 1. és 2. évfolyamok: előkészítő jellegű oktatás az általános iskola első és második osztályos tanulói számára. Alapfokú évfolyamok: az általános iskola 3. osztályától a 8. osztályig.
Továbbképző évfolyamok: a gimnázium 9-12. évfolyama.
Az alapfokú művészeti iskola zenei óráin tanultakról félévi és év végi beszámolókon adnak számot a növendékek, melyekről osztályzatot kapnak, év végén pedig alapfokú művészeti iskolai bizonyítványt.

Az képzés költségei:
A művészeti oktatás jelenlegi félévesöt hónapra értendő (szeptembertől januárig illetve februártól júniusig) – térítési díjai:
Szolfézs előképző 1, 2. (csak csoportos oktatás): 11.200.-Ft
Hangszeres képzés (csoportos és egyéni oktatás együttesen): 14.000.-Ft

A térítési díjakat sikeres felvételi esetén csekken vagy átutalással kell befizetni az iskola művészetoktatási számlaszámára.

A 2018/2019-es tanévben induló képzéseink:
A leendő első osztályos gyermekek részére szolfézs kis-előképző, heti két alkalommal megtartandó 45 perces, játékos zenei képességfejlesztő csoportos foglalkozás.

Második osztályos gyermekek részére szolfézs előképző 2, heti két alkalommal megtartandó 45 perces csoportos foglalkozás, valamint heti 2x30 perces egyéni hangszeres oktatás, a fentebb felsorolt hangszeres képzések valamelyikében.

A magasabb évfolyamokon heti 1x90 perces csoportos foglalkozás, valamint 2x30 perces hangszeres óra.

A 2018/2019-es tanévre szóló felvételi időpontja és helyszíne:
2018. április 19-én, csütörtökön 16:00 – 18:00 –ig az Újszász utcai épület Könyvtárában.
Amennyiben ebben az időpontban nem tudnak részt venni a felvételin, április 23-án, hétfőn 16:00-17:30-ig, pótfelvételi keretein belül erre lehetőség nyílik.

A jelentkezési lap az alábbiakban letölthető.

Szeretettel várják a jelentkezőket a Művészeti Iskola Tanárai

Csatolt fájlok:
Publikálta: Takács Krisztina
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium