BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
A BPG Alapfokú Művészeti Iskola felvételi felhívása a 2020/2021-es tanévre
2020.07.02.
Művészeti Iskolánkban, az Újszász utcai intézményben klasszikus zene oktatása zajlik. Jelenleg az alábbi hangszeres képzések közül lehet választani: furulya, klarinét, gordonka, hegedű, zongora. (A következő tanévtől a klasszikus gitároktatást tervezzük elindítani.) A gyerekek egy alkalmassági felvételi vizsgával kerülhetnek a képzésbe (éneklés, tapsolás). Az alkalmassági felvételin megvizsgáljuk a gyerekek hallását, ritmusérzékét, manuális alkalmasságukat. Ha nincs hely a választott hangszer képzésében, kezdeményezhetik másik hangszerre való felvételüket.
Tájékoztató a zeneművészeti oktatásról
 
Művészeti Iskolánkban, az Újszász utcai intézményben klasszikus zene oktatása zajlik. Jelenleg az alábbi hangszeres képzések közül lehet választani: furulya, klarinét, gordonka, hegedű, zongora. 
A gyerekek egy alkalmassági felvételi vizsgával kerülhetnek a képzésbe (éneklés, tapsolás). Az alkalmassági felvételin megvizsgáljuk a gyerekek hallását, ritmusérzékét, manuális alkalmasságukat. Ha nincs hely a választott hangszer képzésében, kezdeményezhetik másik hangszerre való felvételüket.  
 
Az alapfokú művészeti oktatás képzési ideje: 
2 előképző évfolyam + 6 alapfokú évfolyam + 4 továbbképző évfolyam. A teljes képzés ideje 12 év. Mind az elméleti (szolfézs), mint pedig a hangszeres tudásukról az alapfok 6. évfolyam végén művészeti alapvizsgát tesznek a gyerekek, amely feltétele a továbbképző évfolyamba való lépésnek. A továbbképző évfolyamok végén a gyerekek művészeti záróvizsgával fejezik be alapfokú zenei tanulmányaikat. 
 
Előképző 1. és 2. évfolyamok: előkészítő jellegű oktatás az általános iskola első és második osztályos tanulói számára. Alapfokú évfolyamok: az általános iskola 3. osztályától a 8. osztályig. Továbbképző évfolyamok: a gimnázium 9-12. évfolyama. Az alapfokú művészeti iskola zenei óráin tanultakról félévi és év végi beszámolókon adnak számot a növendékek, 
melyekről osztályzatot kapnak, év végén pedig alapfokú művészeti iskolai bizonyítványt.  
 
Az képzés költségei: 
A művészeti oktatás jelenlegi féléves – öt hónapra értendő (szeptembertől januárig, illetve februártól júniusig) – térítési díjai: 
Szolfézs előképző 1, 2. (csak csoportos oktatás): 11.200.-Ft  
Hangszeres képzés (csoportos és egyéni oktatás együttesen): 14.000.-Ft  
 
A térítési díjakat sikeres felvételi esetén csekken vagy átutalással kell befizetni az iskola által megadott bankszámlaszámra.  
 
A 2020/2021-es tanévben induló képzéseink: 
A leendő első osztályos gyermekek részére szolfézs kis-előképző, heti két alkalommal megtartandó 45 perces, játékos zenei képességfejlesztő csoportos foglalkozás. 
Második osztályos gyermekek részére szolfézs előképző 2, heti két alkalommal megtartandó 45 perces csoportos foglalkozás, valamint heti 2x30 perces egyéni hangszeres oktatás, a fentebb felsorolt hangszeres képzések valamelyikében.  
A 2020/2021-es tanévre szóló felvételi időpontja és helyszíne a jelenlegi járványügyi helyzet miatt még nem meghatározott. 
 
A jelentkezéseket a bpgamizene@gmail.com e-mail címre 2020. július 15-ig várjuk az iskola honlapjáról letölthető jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével. 
 
A későbbiekben megtartandó felvételi meghallgatásra a gyermekek majd két általuk választott dal eléneklésével készüljenek. 
A felvételi időpontjáról és helyszínéről a jelentkezőket e-mailben fogjuk tájékoztatni. 
Szeretettel várjuk a jelentkezőket!         
A Művészeti Iskola Tanárai 
Csatolt fájlok:
Publikálta: Takács Krisztina
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium