BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
"Dallal lett a szívünk tele" újra és újra
2021.05.23.
Zeneiskolai rajzpályázatunk, amely Mikó Viola tanárnő ötlete nyomán valósult meg, még a tanév első felében lett meghirdetve elsősorban alapfokú művészeti iskolánk növendékei és az Újszász utcai általános iskolás tanulók számára.
Az egészségügyi helyzet miatt sajnos el kellett halasztanunk a kiállítás megrendezését és az ünnepélyes megnyitót, de a háttérben tovább folytatódott a munka, megtörtént a pályázati alkotások értékelése és az ajándékcsomagok összeállítása.
A pályázatra összesen ötvenegy alkotó hatvan szebbnél szebb alkotása érkezett, melyeket zsűriként Nagy Melinda és Tóth Imréné Krisztina tanárnők értékeltek. 
 
Úgy gondoltuk, hogy a hosszú karanténidőszak után a tanév utolsó hónapját szeretnénk kiszínezni a gyerekek által készített alkotásokkal, ezért május 13-án elkészült a kiállítás az Újszász utcai új épületünk zeneiskolai szintjének előterében. 
 
Szeretnénk megköszönni a zsűri munkáját, Hollós Gábor segítségét a paravánok felállításában, az Iskola vezetőségének anyagi támogatását, az adakozók nagylelkű felajánlásait az ajándékok és a díjak megvásárlására!
Köszönjük Farkas Erzsébet, Lisztes Berta, Szabó Zsófia tanárnők munkáját, akik Mikó Viola tanárnővel együtt előkészítették a rajzokat a kiállításra, és összeállították az ajándékcsomagokat. Köszönjük a hangszeres tanároknak és az osztályfőnököknek, hogy segítettek a díjak kiosztásában!
 
Köszönjük a pályázó gyerekek és szüleik türelmét!
 
Kedves Gyerekek! Köszönjük, hogy kiszíneztétek a zeneiskolát és megmutattátok, hogy a lelketekben milyen szép színes a világ! Kérünk, hogy folytassátok a zenélést, a rajzolást, mert ezzel nem csak magatoknak, hanem másoknak is örömet tudtok szerezni!

Hadd álljon itt néhány sor Pajor Tamástól, akiről "A költészet maga az extra fölösleg" címmel jelent meg a közelmúltban egy cikk az Indexen. 

"A költészet szerinte extra felesleg, nincs rá magyarázat, csak az, hogy létezik. Egy olyan plusz, aminek funkcionális alapon, haszonelvűen nem kellene léteznie. Az, hogy létezik, azt mutatja, hogy van olyan szegmens az életünkben, amit nem tudunk racionalizálni, lefedni, konkretizálni, mégis a titkok birodalmába vezet. Az ember pedig, úgy tűnik, nagyobb titok, mint amit a természettudományos kutatás le tud fedni.”

Ezek a gondolatok nem csak a költészetre, hanem a zenére, a zenével való fogalkozásra, a zenetanulásra is igazak. 

Nagy élmény látni a gyerekek rajzait, hallgatni, ahogy fejlődnek a zenélésben. Hála van a szívünkben, hogy részt vehetünk ebben a nagyszerű munkában!
 
Publikálta: Takács Krisztina
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium