BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Felvétel
Felvételi tájékoztató a gimnázium 9. évfolyamára a 2017/18-as tanévre
2017.02.13.
A Hit Gyülekezete által fenntartott Bornemisza Péter Gimnázium felvételt hirdet a 9. évfolyamra, a 2017/2018-as tanévre. Tíz válaszható tagozatra jelentkezhetnek az érdeklődők: öt évfolyamos képzés nyelvi előkészítő évfolyammal; négy évfolyamos képzések emelt szintű biológia-kémia, matematika-fizika, matematika-informatika, matematika-történelem, bibliaismeret, magyar-történelem, angol, német vagy spanyol tagozatokon. Az öt évfolyamos nyelvi előkészítő évfolyamos képzésre jelentkezők tanulmányaik második évétől a négy évfolyamos tagozatok közül választhatnak. Részletek a mellékelt tájékoztatóban.
Felvételi a Bornemisza Péter Gimnáziumba

Az intézmény a jelentkezés és felvétel feltételéül előírja a központilag szervezett középiskolai írásbeli felvételi vizsga letételét. Erre jelenkezni a vizsgát szervező iskolákban lehet, így a Bornemsiza Gimnáziumban is. A központilag egységes követelmények szerint szervezett vizsgára való jelentkezés határideje: 2016. december 9.

Jelentkezés: 2017. február 13-ig az iskola által és a központilag kiadott jelentkezési lapokon. Mivel az iskola vallási és világnézeti tekintetben elkötelezett intézményként működik, ezért mindkét jelentkezési lapot be kell nyújtani.
Az iskola által kiadott jelentkezési lapokat a gimnázium titkárságán lehet igényelni 2017. január 12-től, valamint letölthető az iskola honlapjáról. A központi jelentkezési lapot a tanuló általános iskolája adja és továbbítja hozzánk.

A felvételi vizsga időpontja:        
  • írásbeli: 2017. január 21-én 10 órától (helyszín: amelyik iskolába a felvételiző beadta a központi írásbeli vizsgára történő jelentkezését 2016. december 9-ig)
  • szóbeli és alkalmassági vizsga: 2017. február 27 – március 3. külön értesítés alapján, az iskola székhelyén (1107 Budapest, Száva utca 1.)
A részletes felvételi tájékoztató, valamint az egyes tagozatok tantárgyi struktúrája megtekinthető a csatolt dokumentumokban.
A Jelentkezési lap szintén megnyitható és letölthető a csatolmányból.

Csatolt fájlok:
Publikálta: Turóczi Gábor
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium