BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Tájékoztató a Bornemisza Péter Gimnázium Felnőttoktatási Tagozatáról
2022.08.21.
A Bornemisza Péter Gimnázium Felnőttoktatási Tagozata felvételt hirdet a 2022-2023-as tanévre, a 9., 10., 11. és a 12. évfolyamra, levelező képzésre
Kedves Érdeklődők!

A Bornemisza Péter Gimnázium Felnőttoktatási Tagozata felvételt hirdet a 2022/2023-as tanévre, a 9., 10., 11. és a 12. évfolyamra, levelező képzésre.

A technikai információk előtt - kedvcsinálónak – álljon itt néhány visszajelzés egykori tanulóinktól, akiknek az életében az érettségi bizonyítvány megszerzése jelentős változást hozott:

"Most volt az államvizsgám, sikeresen államvizsgát tettem! Nagy szeretettel gondolok az iskolára, tanáraimra és az ott eltöltött évekre, sajnos nagyon gyorsan eltelt! (felsőoktatási szakképzést végzett, jogi egyetemre felvételt nyert fiatalember)
"Egész életemben azt mondták, soha nem lesz érettségi bizonyítványom. Most a kezemben tartom! Számomra ez egy csoda." (korábban tanulási nehézségekkel küzdő fiatal hölgy)
"Leérettségiztem, megcsináltam! Köszönöm mindenkinek, akik szóval, tettel segítettek!" (mozgásában korlátozott, fogyatékkal élő, saját vállalkozást működtető fiatal hölgy)
"Köszönjük a sok-sok befektetést, a buzdításokat, ami nélkül nem ment volna így..." (középkorú, több gyermeket nevelő házaspár)
"Köszönöm a végtelen türelmet, a szeretetet, a sok tanulási segédanyagot és a sok nevetést! Hálás vagyok tanáraimért és az osztályomért, akikkel öröm volt ez az időszak!" (sikeresen érettségiző fiatal hölgy)
 
Jelentkezés személyesen:
Időpont: 2022. szeptember 12., hétfő, 15:00 - 19:00
Helyszín: Bornemisza Péter Gimnázium, 1107 Budapest, Száva utca 1.
Szükséges: személyes okmányok, legmagasabb iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány

Jelentkezés postai úton: 
Az iskola honlapjáról letöltött és kinyomtatott jelentkezési lap, valamint a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány másolatának beküldésével. A jelentkezési lap letölthető a tájékoztató után.
Levelezési cím: Bornemisza Péter Gimnázium, 1107 Budapest, Száva utca 1.
Beérkezési határidő: 2022. szeptember 12.

Jelentkezés elektronikus levélben:
Az iskola honlapjáról letöltött jelentkezési lap kitöltött és aláírt példányát, valamint a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló bizonyítványt kérjük beszkennelve elküldeni, a megadott email címek egyikére.
Beérkezési határidő: 2022. szeptember 12.

Elérhetőségeink:
BPG: tel. : +36-1-431-0267, email: bpg@bpg.hu
Tagozatvezető: Turóczi Gábor  tel.: +36-1-431-0267/207.  email:  gturoczi@bpg.hu
Tagozatvezető helyettes: Dormán Judit  tel.: +36-1-431-0267/215. email:  jdorman@bpg.hu

Tájékoztatás a képzésről
A Bornemisza Péter Gimnázium Felnőttoktatási Tagozatán levelező képzést folytatunk. A levelező munkarend szerint havonként egy hétvégén tartunk konzultációs órákat, péntek délután és szombaton délelőtt. Tanévenként 10 (végzős évfolyamnak 9) konzultációt szervezünk.
A felnőttoktatási képzésre jelentkező tanulókat négy év alatt készítjük fel az érettségi vizsgára. Korábbi középiskolai tanulmányok - szakközépiskola, szakmunkásképző, szakiskola - beszámításával a tanulmányi idő lecsökkenthető, így az érettségi akár 3 év alatt is megszerezhető.
A korábbi tanulmányok beszámítását, az új jelentkezők évfolyamba sorolását a jelentkező által bemutatott középiskolai bizonyítvány(ok) alapján tudjuk mérlegelni.

A vizsgák szervezése
A felnőttoktatási tagozaton tanulóink írásbeli, szóbeli-, vagy gyakorlati vizsgákon adnak számot tudásukról, félévkor és a tanév végén. A vizsgák módjáról és időpontjáról, a beadandó feladatok ütemezéséről az első konzultáción kapnak tájékoztatást a tanulók. A konzultációk várható időpontjait beiratkozáskor hirdetjük a tanulóknak, valamint nyilvánosságra hozzuk a gimnázium honlapján is.

Tankönyvek, taneszközök
Az egyes tantárgyakhoz szükséges taneszközökről, tankönyvekről az első konzultáción adnak tájékoztatást a tantárgyat tanító szaktanárok. Kötelező tankönyvcsomagunk nincs. Az ajánlott tankönyveket a tanulóknak kell beszerezni az ismert tankönyvboltokból, emellett – korlátozott számban – kölcsönözhetők az iskola könyvtárából.

Sikeres tanévet kívánunk!
BPG, felnőttoktatás
 
Jelentkezési lap: https://drive.google.com/drive/folders/11Ej-PFJfw8ZLoCjiFUlrSImA9nHsUNMu?usp=sharing
Publikálta: Turóczi Gábor
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium