BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
10 éves a Sztárai
2014.04.17.
Iskolánk küldöttsége az ünnepségen
A Sztárai Mihály Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola április 4-én ünnepelte fennállásának 10-dik évfordulóját. Scherer Edit igazgatónő meghívására a Bornemisza iskola nyolc diákkal képviseltette magát. A küldöttségbe kíváló iskolai teljesítményük miatt kerültek be az alábbi tanulóink.

Missurai Pálma - kardvívásban országos 3. helyezett, hegedűversenyen országos 1. helyezett
Novák Márti - nemzetközi akrobatika bajnokságon 4. helyezett és az európa bajnokságon a magyar válogatott tagja
Horváth Lili - többszörös tanulmányi verseny győztese, kerületi bajnok fizikából és informatikából
Ferentzi Zoé - tanulmányi verseny 2. helyezettje, valamint kiváló sportoló és zenész
Bódi Jonatán - a Jeruzsálem Marathonon résztvevő magyarok közül az 5. helyezett, kiváló sportoló
Tusnádi Simon - anyanyelvi és Föld napja tanulmányi versenyen országos bajnok
Vass Dávid - anyanyelvi és Föld napja tanulmányi versenyen országos 2. helyezett
Grüll Benjámin - Föld napja tanulmányi verseny országos bajnok

A születésnapi ünnepségre az ország minden tájáról érkeztek az iskolák képviselői, akiket a délelőtt során egy játékos városismereti túrára vitték a szervezők. Horváth Gábor tanárúr és felesége, a Sztárai iskola pedagógusai kísérték és segítették a bornemiszás csapatunkat. A start a Mecsek hegységen található műemléknél volt, ahol gyönyörű panoráma nyílt az ókori római Sopianae nevet viselő településre. Sétáltunk a régi városfalon, megtekintettük az ókeresztény temetői építményegyüttest, láttuk a török hódoltság nyomait a városban, jártunk a Zsolnay kulturális negyedben, csodáltuk a nemzeti színház épületét, a főtéren a nemrég felállított több tonna súlyú lószobrot, a várost díszítő több százezer tulipánt, a szigetvári hős Zrínyi emléktábláját, valamint azt a rengeteg lakatot, amit a túristák, diákok aggattak a belvárosban található rácsokra.

Ebéd után a születésnapi ünnepségre került sor, ahol az iskolák bemutatkozó műsorral léptek fel a díszteremben. A Bornemisza iskola küldöttsége átadta Balogh Krisztina tanárnő tanítványai által készített textilfestmény sorozatot, négy bekeretezett képből álló alkotás egy különös folyót ábrázolt gyümölcsökkel, amivel kívántak a Sztárai iskolának gyümölcsöző, sikeres további tanéveket. A festmény készítői Póka Salome és Kedves Anna nyolcadikos, Jankovics Anna és Dörner Renáta negyedikes tanulók. Az elsős tanulók boldog születésnapot kívánó rajzokat készítettek, melyeket összeragasztva egy nagy hatágú csillagot állítottunk össze és így adtuk át az ünnepeltnek. 

Köszönjük az iskolának, hogy részt vehettünk ezen a vidám napon!

Publikálta: Bódi László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium