BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Egy nem átlagos nap - ERASMUS tanulmányút Münchenben
2015.02.21.
A 4. nap Münchenben
Az első két napon erősen fájt a torkom és gyengének éreztem magam, de ebből a negyedik napra már semmi sem maradt. Az ima és C-vitamin megtette a hatását. A mai nap is a megszokott rendben indult, imádkoztunk, megreggeliztünk és 9:00-kor elindultunk a Deutsches Museumba. A fotóstáskám az eddiginél háromszor nehezebb volt, ennek köszönhetően a rövid séta egy maratonnak tűnt. Át tudom érezni a kamerások helyzetét, akiknek még a súlyos állványokat is cipelniük kellett.

Érkezés után meghallgattuk a napi tervet, persze angolul. Ezután kezdődhetett az adatgyűjtés a hét legrangosabb eseményéhez, vita az energiaforrásokról. A múzeumban rengeteg helyszín és lehetőség van, mindenki megtalálta a szükséges információkat. Közben észrevettük, hogy a videósok egy fontos eszköze nem érkezett meg a helyszínre. Engem ért az a megtisztelő feladat, hogy menjek vissza a Hotelbe és hozzam el minél gyorsabban a slidert. El is indultam, Münchenben, egyedül, de Kinga néni a biztonság kedvéért adott egy térképet. Ennek nagy hasznát vettem, ugyanis öt perc után sikerült úgy eltévednem, hogy több embertől is útbaigazítást kellett kérnem mire nagy nehezen megtaláltam a szállót, persze a térkép nélkül. Visszafelé már gyorsabban tudtam haladni, így az összesen negyven percet igénylő utat sikerült két órás városnézéssé alakítanom.

Nem is kell mondanom milyen jól esett az ebéd, bár a többiek éppen végeztek mire megérkeztem. Ezután minden visszatért a rendes kerékvágásba, folytatódott a készülődés a nagy vitára. A diákok több csoportra oszlottak, tablókat készítettek, lázasan folyt a munka és mégsem volt idő mindent befejezni.

Kimerülve érkeztünk vissza a szállásra, ahol vacsoráztunk. Ma este lasagnát ettünk, utána pedig jött a várva várt mozizás. Az ERASMUS programban részt vevő diákok közösen nézték meg a The Monuments Men című filmet.
 
Bodza Máté
Publikálta: Füzi Zoltán
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium