BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Erasmus pályázat Riva del Garda
2015.04.02.
A pályázatok benyújtási határideje április 3.
Az Erasmus+ az Európai Unió új programja, mely a képzés, az ifjúsági terület és a sport mellett az oktatást támogatja. Iskolánk ezen belül az iskolák közötti együttműködés program keretében nyert támogatást a SPACES című nemzetközi projekt megvalósítására, mely 2014. szeptember elsejétől 2016. augusztus 31-ig tart.

A projektben a koordinátor Stadtgymnasium Dortmund mellett iskolánk és az olaszországi Riva del Garda városában működő Liceo Andrea Maffei partnerintézményként vesz részt. A SPACES-projekt magyarországi mentora, szakmai irányítója dr. Ruff Tibor.

A kétéves projekt négy természettudományos modul köré épül, melyeket a résztvevő diákok különböző aspektusból vizsgálnak majd részben a tanórákon, részben pedig önálló ismeretszerzés által, melyet mentortanárok segítenek. A természettudomány és a humán tudomány kapcsolódó területei változatos érdeklődési körrel rendelkező diákok és tanárok együttműködésére adnak lehetőséget. Az együttműködés és az önálló munka lépéseinek elsajátítása és gyakorlása is cél.

Az egyes modulok feldolgozását egy-egy tanulmányút zárja le, melyen a német, olasz és a magyar diákok különböző módokon prezentálják az addigi kutatásaik eredményét és a tanulmányutak alatt a diákok együtt is dolgoznak, különböző feladatokat közösen kell megoldaniuk. Az ötnapos nemzetközi találkozókon, melyek közös nyelve az angol, mindegyik iskola 12-15 fős diákcsapattal képviselteti magát.

Ezen pályázattal a második Riva del Gardaban megrendezésre kerülő tanulmányúton való részvételt lehet elnyerni.

Téma:természettudományos világképek változása a csillagászatban a görög kortól napjainkig, a természettudományos forradalom társadalmi, gazdasági, vallási hatásai, a találkozót egy színdarab bemutatása fogja zárni

Időpont, helyszín:Riva del Garda (Olaszország) 2015. május 10-16.

Szállás: http://www.ostelloriva.com/index.php?lang=en, 4 ágyas szobákban

Program: A programok nagy része egy csillagászati témájú színdarab előkészítéséről és bemutatásáról fog szólni. Egy nap városnézés Padovában, egy nap Trentoban található természettudományi múzeum megtekintése (http://www.tr3ntino.it/en/highlights/museums-and-exhibitions/muse-science-museum-of-trento/) és egy éjszaki csillagnézés.

Milyen anyagi támogatásban részesülnek a pályázatot elnyer diákok? A pályázat a diákok tanulmányútjának teljes költségét fizeti. (utazás, szállás, étkezés, belépő jegyek)

Ki pályázhat? Minden gimnáziumi tanuló részt vehet a pályázaton.

A pályázat beadásának határideje:2015. április 3. 14:00 (Füzi Zoltán igazgató helyettesnek kell leadni. Minden dokumentumot nyomtatva is adjatok le.) Elbírálás határideje: 2015. április 17.

Hogyan történik a támogatottak kiválasztása? A pályázatra kapott összes pontszám alapján az iskola igazgatója dönti el, hogy ki az a 15 tanuló, akiknek az utazását támogatja az iskola.

A projekt találkozókat iskolai felkészülés időszaka készíti elő. A felkészülés során önállóan és csoportosan kell dolgozni szaktanárok mentorálásával.

A következő megbeszélést április 3-án a 7. órában a természettudományi előadóban tartjuk.

A felkészülésben részt vevő tanulók közül pályázati úton kerül eldöntésre, hogy kik fognak az utazásban részt venni. 

A pályázat dokumentuma a cikk végén található.

A tanulmányút során szükség van egy olyan tanulóra, akik a tanulmányút során a dokumentálás feladatát látja el. Kamerázni és fényképezni is kell az út során. Az erre jelentkezőknek szintén egy pályázatot kell beadniuk.

Kérdések esetén hozzám fordulhattok. (Csaba Zsolt zscsabakukacbpg.hu)
Csatolt fájlok:
Publikálta: Csaba Zsolt
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium