BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Erasmus+ tanulmányút Szerda
2015.05.15.
A nap összefoglalása képekben.
A szerdai nap első fele a színdarabra való lázas készülődéssel telt. Nem volt annyira izgalmas, de reméljük, megéri.
Dél körül elindultunk Trento-ba (ami, ha valaki nem tudná, azonos az egykori Trident-tel). A buszon egyszerre legalább két fajta zenét lehetett hallani és a zajszinten már nem is lehetett volna növelni, jó hogy a tanárokat se zavarta. Észak felé menet megint kanyargós utunk volt, mint Padovában. Trento nem olyan szép, mint Riva és könnyebb is eltévedni. Fura tudni, hogy egy olyan városban vagy, ahol egykor megátkozták az igaz hívőket és tevékenységüket. Fura volt, mert mikor a központi templomhoz érkeztünk, kint volt a rohamrendőrség és épp valami tüntetés volt.
Odaérve először is ebédeltünk, majd megnéztük a Trento Science Museum kiállítását. A múzeum egész alakja a hegyeket idézi. A körbevezetést legfelül kezdtük ahol a hegyek tetejét, a hegymászást és a jéggel kapcsolatos dolgokat beszéltük meg (egy igazi jégdarab van ott, amit folyamatosan hűtenek és meg is érinthettük!). Alatta jöttek még az állatok, a növények és az ősemberek is egy-egy szinten, legalul pedig dínók voltak kiállítva! Meg is lehetett simogatni őket! Volt még egy üvegház is, ahol igazi trópusi környezetet teremtettek (főleg a kaméleon miatt, amit én személy szerint nem vettem észre. Ügyes…). A legvégén még volt jó pár játék is, ezek és a sok kitömött állat együtt maradandó emléket alkotnak szerintem valamennyinkben. Láttuk az asztronómiás részt is, de érthetőbb és érdekesebb is lett volna, ha magyarul van az idegenvezetés. Amúgy a modellek és maga a berendezés rendkívül jó volt, de a halk angol vezetés megnehezítette a dolgok megértését.
Visszafelé is folyt az élet a buszon. A vacsora finom volt, mint mindig. Utána már csak az éjbe nyúló meccsnézés hiányzott…meg is volt. 

A képeket készítette: Opauszki Manuel
Cserko Priszcilla
Publikálta: Csaba Zsolt
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium