BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Erasmus találkozó Budapesten
2015.06.08.
A következő diáktalálkozó iskolánkban kerül megrendezésre. Meghívunk, hogy kapcsolódjatok be a találkozó előkészítésébe és vegyetek részt a közös munkában.
Bár ti most nem utazhattok külföldre, de reméljük, hogy egy nagyon tanulságos, és érdekes hétnek nézünk elébe.

Október 18. és 24. között 15-15 német és olasz diák utazik Budapestre. Velük együtt 15 magyar diák vesz részt a harmadik projekt találkozón.

A hét során egy képzeletbeli tudományos folyóirat egy számát kell létrehoznotok, ami a transzhumanizmusról, génmanipulációról, mestersége intelligenciáról és szépségiparról fog szólni. Elsősorban természettudományos megközelítésű cikkeket várunk, de az etikai, teológiai szempontok is fontosak a téma feldolgozása során.

Három 15 fős csoportnak, mindegyik csoportban 5-5-5 fő vesz részt a különböző iskolákból, kell csoportonként 2-3 angol nyelvű cikket 4 nap alatt megírnia és Internetre feltöltenie. A csoportokban többféle feladat is van. A cikkek megírásán kívül, a természettudományos, a korrektúrázási, a fényképezési és a számítástechnikai ismeretekre, képességekre is szükség van.

Az iskolai programok mellett a külső helyszínekre is ellátogattok (Hetek szerkesztőség, robottechnikával foglalkozó cég, biológiai kutatóintézet), ill. meghívott előadókat is meghallgathattok, amely látogatások, beszélgetések, előadások segíteni fognak a cikkek elkészítésében.

Az újság létrehozása mellett egy félnapos vitanap is a program része, ami a téma etikai oldaláról fog szólni.
A közös munka után a szinte minden napra jutó közös vacsorák és városnézések is a találkozó része, melyek jó lehetőségek beszélgetésekre és szép városunk bemutatására.

Mint ahogy eddig, a budapesti találkozóra is elő fognak készülni a diákok.  Az előkészítő munka 3 feladatból fog állni, amiket már nyár során megkaptok és dolgozhattok rajta. Szeptemberben pedig közösen átbeszéljük a nyáron elkészített munkáitokat.
A mostani találkozón is szükséges az események dokumentálni. (fényképezés, videó készítés) Várjuk azon tanulók jelentkezését is, akik szeretnek ezzel foglalkozni.

További részleteket a pályázati dokumentumokban olvashattok. (csatolt fájlok)

Amennyiben szeretnétek a projekt találkozón részt venni jelentkezzetek nálam emailben. (zscsabakukacbpg.hu) A jelentkezési határidő június 30.
Csatolt fájlok:
Publikálta: Csaba Zsolt
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium