BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Erasmus diáktalálkozó a Bornemiszában
2015.12.01.
A következő Erasmus nemzetközi diáktalálkozó iskolánkban kerül megrendezésre, október 18 és 24 között.
Meghívunk, hogy kapcsolódjatok be a találkozó előkészítésébe és vegyetek részt a közös munkában. Októberben 14 életévüket betöltött tanulók jelentkezését várjuk.

15-15-15 német, olasz és magyar diák vehet részt a találkozón.

A hét során egy képzeletbeli tudományos folyóirat egy számát kell megszerkesztenetek, ami a transzhumanizmusról, génmanipulációról, nanotechnológiáról, mesterséges intelligenciáról és szépségiparról fog szólni. Elsősorban természettudományos megközelítésű cikkeket várunk, de az etikai, teológiai szempontok is fontosak a téma feldolgozása során.

Három 15 fős csoportnak 2-3 angol nyelvű cikket kell 4 nap alatt megírnia és Internetre feltöltenie. A jó fogalmazási képesség mellett természettudományos, angol korrektúrázási, fényképezési és számítástechnikai ismeretekre is szükség van.

Az iskolai programokon kívül külső helyszínekre is ellátogathattok és meghívott előadókat is meghallgathattok. (Hetek szerkesztőség, robottechnikával foglalkozó cég, biológiai kutatóintézet)
A hét során többször városnézésre is lesz idő, melyek jó lehetőségek a beszélgetésekre, egymás jobb megismerésére.

Keresünk 2 tanulót dokumentálási munkára is. (fényképezés, videó készítés) Várjuk azon tanulók jelentkezését, akik ezen a területen tapasztaltak és szívesen tevékenykednek.

A jelentkezési határidő szeptember 3. csütörtök. zscsabakukacbpg.hu-en jelentkezhettek. Szeptember 4-én már küldöm is a feladatokat.
Publikálta: Csaba Zsolt
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium