BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Nem sokat kerteltünk, inkább iskolakertbe mentünk…
2015.10.05.
Környezettanulmány a 4.B-vel
Jó, hogy ilyen sokáig tartott a nyár, így a 4.b-vel a környezet órán kellemes napsütésben tehettünk sétát a az iskolaudvaron.
A  Növények a környezetünkben témakörhöz kapcsolódva meglestük vadiúj, szépen gondozott, dúsan termő iskolakertünket hónunk alatt tolltartóval és környezet füzettel. Osztályverseny keretei között jegyzetek és rajzok készítését kapták feladatul a csapatok, miközben zöldség-féléket, gyümölcsfa csemetéket és kerti virágokat kellett keresniük, megfigyelniük. A jó munkamegosztásnak is döntő szerepe lehetett a versenyben. Megfogadtuk, amit iskolakertünk védnöke Gyuri bácsi, Bálint gazda, azaz dr. Bálint György mondott: „Az iskolakert a tanítás, a szemléltetés kiváló eszköze, olyan konyhakerti és ökológiai bemutatótér, ahol a tanulók a természethez közelebb kerülve…a  nevelési-oktatási program mellett belelátást kapnak a természetes környezetbe, amely lehetőséget nyújt számukra a kerti növény-, rovar- és madárvilág testközelből való megismerésére.”
A kutató munka eredményeinek megbeszélése, kiegészítése, valamint, hogy miért fontosak számunkra ezek a növények, és, hogy ki lesz a győztes, az a következő környezet órák feladata lesz. 
https://youtu.be/TBqnHAqDQUk
Publikálta: Pénzes Ferencné Zsuzsa
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium