BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Erasmus - Pályázatot hirdetünk a 2016 májusi dortmundi tanulmányútra
2015.12.04.
Téma: Utazás egy másik bolygóra és civilizáció hosszabb távra történő felépítése egy másik égitesten Helyszín: Dortmund Időpont: 2016. május 8-14.
Utazás: Repülőgéppel vagy autóbusszal (még nem eldöntött)
Költségek: a pályázat támogatja tanulók teljes utazási költségét, szállás, étkezés stb.
Program: A diákok 12 db 3 fős csoportban fognak dolgozni. 1 német, 1 olasz és 1 magyar diák csoportonként. Az fő témával kapcsolatban különböző eszközökkel (esszé, festmény, modell, weboldal, kis film, rövid színdarab stb.) és különböző nézőpontból (fizika, biológia, politológia, filozófia stb.) kell projektmunkát létrehozniuk.  A csoportmunkák mellett a találkozó része a kölni űrkutatási központ és a város meglátogatása, illetve a dortmundi műszaki egyetemen egy részecske gyorsító megtekintése.
Ki pályázhat? Minden gimnáziumi tanuló részt vehet a pályázaton. (Végzős tanulók az érettségi miatt már nem vehetnénk részt a pályázaton.)
A pályázat és motivációs levél beadásának határideje:2016. február 22. 14:00 (gimnáziumi titkárságon kell leadni)
Késve vagy hiányosan (pl. aláírások, jegyek nélküli) kitöltött pályázatot nem fogadunk el.
Elbírálás határideje: 2016. február 29.
Hogyan történik a támogatottak kiválasztása? A pályázatra kapott összes pontszám alapján az iskola igazgatója dönti el, hogy ki az a 12 tanuló, akik részesülnek a támogatásban.
Megkötések:Amennyiben több mint 12 tanuló pályázati eredménye jobb, mint 85%, akkor azon tanulók részesülnek előnyben, akik eddig még nem vettek részt külföldi tanulmányúton a SPACES projekt keretében. Pl. ha 16 tanuló eredménye jobb, mint 85% és 5-en már részt vett tanulmányúton, akkor 11 még nem támogatott tanuló előnyben részesül, és a már utazott tanulók között a legtöbb pontszámú tanuló utazhat.
Felkészülés:A felkészülési munkákra 2016. január és február során kerül sor. Az előadások és megbeszélések egy-egy szombat délután lesznek mindkét hónapban. Minden beadandó feladat és előadás nyelve angol.
Szakkör:A pályázóknak 2016. február 19-ig három szakköri foglalkozás megtartását foglakozásonként 10 ponttal jutalmazzuk. Összesen erre a részre 30 pont szerezhető. A projekt jellege miatt 3-ból 2-nek természettudományos vagy matematika szakkörnek kell lennie. A tanulóknak a szakkört vezető tanárral kell egyeztetniük mikor, milyen témáról, milyen feltételekkel tarthat szakkört.
Pontszámok összesítése
  Max pont Elért pont
Felkészülési időszak alatt beadott munkák 30  
3 szakkörök megtartása 30  
Motivációs levél 10  
Előző évi osztályzatok 10  
Verseny és pályázati eredmények 10  
Tanári ajánlások 10  
Összesen 100  
Elért eredmény százalékban    
 
Jelentkezési határidő: december 7. hétfő, zscsaba@bpg.hu email címre írjatok
Első megbeszélés: december 4. péntek, 14:45-15:15, informatika 1 terem
Csatolt fájlok:
Publikálta: Horváth András
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium