BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Erasmus+ Dortmund első nap
2016.05.10.
A dortmundi tanulmányút első napjának összefoglalója

Kezdetét vette az Erasmus+ program keretén belül az utazás Dortmund városába. A diákok repülővel utaztak a Ruhr-vidék egyik legnagyobb iparvárosába. Hajnali 4:30-kor találkoztak a résztvevők, felszálltak a repülőre, ami 6:10-kor indult. A repülés 1,5 óráig tartott.

Érkezés után busszal közelítették meg a szállást, ahol kiderült, hogy még 5 órát várni kell a szobák elfoglalásáig, ezért tettek egy "rövid" 6 órás sétát.

Megnézték az úgynevezett "U" épületet, ami nagyszerű rálátást nyújtott az egész városra. Itt a diákok meghallgathattak egy rövid előadást egy itteni lakostól. Innen a diákok továbbmentek egy gyönyörű parkba, ahol alkalmuk volt feljutni egy 151,7 m magas kilátóra, ahol záporoztak a selfiek, a tájképek. A kilátás után hazaindultak a diákok a szállodába, ahol a szobák elfoglalásra készen álltak, így a résztvevők kipakoltak, a vacsorához indultak.

A svédasztalos vacsoránál mindenki kiválaszthatta a számára legszimpatikusabb fogást, desszertet. Ezután szabad foglalkozás következett, amit a legtöbben alvásra használtak ki.

Bakucz Jonatán, Pánczél Barnabás

Publikálta: Csaba Zsolt
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium