BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Erasmus + nemzetközi diáktalálkozó BIG DATA
2018.01.19.
Nemzetközi Erasmus diáktalálkozó lesz az iskolánkban március 19 és 23 között. Meghívunk, hogy te is vegyél részt a programon.
Egy héten át együtt fogunk dolgozni egy erdélyi (Sepsiszentgyörgy), franciaországi (Saint Nazaire) és német (München) iskolával.

A találkozó témája a big data. Milyen befolyással lehetnek az emberiség jövőjére a globális, világméretű adatbázisok? Milyen hatalommal rendelkeznek azok, akik ezek birtokolják? Milyen előnyökkel és milyen veszélyeket jelenthetnek számunkra? Hogyan éljünk okosan az új technológiai eszközökkel?

A témát cégek látogatásával, vitákkal, előadásokkal és elsősorban egy angol nyelvű színdarab elkészítésével járjuk körül. A színdarabot a hét során fogjátok színpadra vinni, begyakorolni és utolsó nap előadni.

A következő feladatokra keresünk vállalkozó diákokat:
  1. színész
  2. táncos (két táncjelent is lesz a darabban)
  3. zenész technikai munkatárs (hangosítás, fénytechnika)
  4. videó készítés (a darab során kerülnek levetítésre)
  5. plakát és weblapkészítés fényképész és videózás

Jó lehetőség a találkozó az angol nyelv mellett a francia és német nyelvgyakorlásra is. A hét során városnézésre is lesz idő, melyek jó lehetőségek a beszélgetésekre, egymás jobb megismerésére.

Ha van kedved ebben a sok kihívást, munkát és tanulási lehetőséget ígérő programban részt venni jelentkezzél január 21. vasárnapig a zscsabakukacbpg.hu címen.

A jelentkező emailben 15 mondatban foglald össze angolul, hogy mi motivált a jelentkezésre, milyen feladatban/feladatokban vennél konkrétan részt és miért tartod magad alkalmasnak a programban való részvételre.
Publikálta: Csaba Zsolt
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium