BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Erasmus+ Future napról napra (szerda)
2018.06.19.
Szerda, a hét közepe
Eljött a szerda, a hét közepe és ezzel együtt francia utunknak a második felébe léptünk, vagyis a fele már a hátunk mögött volt. De ezzel együtt, ami még előttünk állt, az kevésbé se volt rosszabb, mint az előző, sőt a héten minden nap egyre jobb volt.

Szerda délelőtt még a prezentációkat fejeztük be. Majd az ebéd után volt pár óra szabadidőnk. Ezt többen sétával egybekötött vásárlással töltötték el. Mi pedig diáktársammal, Leventével francia diákok ellen mértük össze kosárlabda tudásunkat, ugyanis egy előző napi beszélgetésemből, amit egy francia diákkal, Martinnal folytattam, kiderült, hogy a francia diákok között vannak „kollégáink”. Ezután pedig indulás előtt még mindig volt egy fél óránk, úgyhogy kimentünk a városba megkeresni a többieket, és közben feltöltöttük magunkat energiával (kebabbal).

Majd négy óra tájt elindultunk szervezett buszokkal a nap fő attrakciójára. Ez pedig nem volt más, mint a hajógyár (STX France). Itt először meghallgattunk egy rövid ismertetőt a cégről, az itt folyó munkáról és természetesen, hogy mi vár ránk. Ezután felöltöttük „harci ruhánkat” és elindultunk megnézni egy éppen épülő hajót.

A Bellissima óceánjáró, óriáshajó fedélzetét jártuk végig, ahol sajnos nem lehetett képeket csinálni, pedig nagyon érdekes volt. Közben a hajó elkészülésén dolgozó lelkes munkások vezettek minket, érdekesebbnél érdekesebb dolgokat mutattak meg és természetesen lehetett tőlük kérdezni is, ami elég gyakran előfordult, így egy nagyon széleskörű képet kaptunk az egészről. Például megnéztük a hajó középpontját, a bevásárló- és éttermi központot, majd a hajó elejéből teljesen elsétáltunk a végéig. Aztán kimentünk a legmagasabb fedélzetre, ahol a medencék is lesznek, innen nagyon jó kilátásunk is volt a városra, de, hogy ne maradjunk fotó nélkül az egyik idegenvezetőnk csinált rólunk csoportképet. Majd lefelé menet még a készre gyártott kabinokba is bemehettünk. Nagyon érdekes volt látni egy ekkora volumenű építkezést, amin több ezer ember dolgozik. Személy szerint nekem ez volt a kedvenc szervezett programom.

A visszautazás után pedig a szokásos program következett. Vacsora az iskolában, majd pihenés a szállodánkban.

Írta: Nagy Kristóf
Publikálta: Csaba Zsolt
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium