BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Pályázati felhívás francia-magyar cserediák programra – Guérande és Saint-Nazaire célállomásokkal
2018.10.03.
A tavalyi tanév során sikeres cserediák program indult a franciaországi Guérande városában található La Mennais Gimnáziummal. Idén bővültek a lehetőségeink, ugyanis 2019 tavaszán a breton középkori városka, Guérande mellett a hajóépítésről híres Saint-Nazaire is fogad cserediákokat az ottani Notre-Dame d’Espérance Gimnáziumban. Nem csak franciául tanuló diákokat várunk, hanem jelentkezhetnek németesek és spanyolosok is, a jó angol nyelvtudás alapkövetelmény. Gyere, tarts velünk egy tanulmányút keretében és fedezd fel Európa legnyugatibb vidékeit, amit „Finisterre”-nek hívnak a franciák és ami azt jelenti, hogy „a szárazföld itt véget ér” és valóban ott van utána az óceán a franciák szavaival élve, „a tenger”, „la mer”!
Szereted a tenger közelségét?

Szívesen tanulnál egy francia gimnáziumban egy hónapig?

Szeretsz idegen nyelveket beszélni és kapcsolatokat építeni külföldiekkel?

Szívesen lennél cserediák egy gimnazistáknak szóló csereprogramban?

Volna kedved megismerkedni egy nyugati ország kultúrájával és az ottani emberekkel?

Nem beszélsz franciául? Ez nem kizáró ok a jelentkezésnél! Beszélsz jól angolul és tanulsz más nyelveket? You are welcome! A francia tudás hasznos lehet ezen a tanulmányúton! Tavaszig még elsajátíthatod a francia nyelv alapjait! Ajánlott!

És vonz a felfedezés öröme…?

Akkor Téged is vár ez a csereprogram! Jelentkezz 2018. október 15-ig elektronikus úton az rfuzi@bpg.hu email címen Füziné Madarász Róza tanárnőnél elküldve a kitöltött pályázati űrlapot a kért mellékletekkel, valamint ezeket papír alapon is benyújtva az igazgatói titkárságon. Az utazás részleteiért és a pályázati űrlapért kattints a csatolt dokumentumra!

Várjuk tehát azoknak a diákoknak a jelentkezését, akik szívesen részt vennének egy ilyen csereprogramban, amely során egy hónapig a mi diákjaink részesülnek vendéglátásban és tanulnak az egyik franciaországi gimnáziumban Guérande-ban illetve Saint-Nazaire-ben, és cserébe ők is vendégül látják cserediák partnerüket egy hónapig.

Guérande egy középkori várfallal körülvett városka Bretagne-ban, a tengerhez közel. A sólepárlásról és kiváló minőségű tengeri sójáról híres világszerte és nem mellesleg, ahogy már több ízben tapasztalhattuk, a vendégszeretetéről!

Saint-Nazaire a Loire folyó torkolatvidékénél fekvő, főképp a hajógyártásról híres város (tengerjárókat, luxushajókat építenek nagy számban). Ott található a 2. világháborúban a németek által a helyiekkel felépíttetett tengeralattjáró bunker is. Érdekes megnézni! Biztosan elvisznek majd oda vendéglátóid!

Tehát lehet a múltban is kalandozni mindkét helyszínen és visszamenni a történelemben néhány évtizedet és évszázadot. Ottani vendéglátóink nagy vendégszeretetükről tettek eddig bizonyságot, emellett nyitottak a kelet-európai kultúra megismerésére, felfedezésére. A tavalyi francia cserediákok nagyon jól érezték nálunk magukat, szívesen maradtak is volna még vendéglátó családjuknál.

Mit nyújt még ez a tanulmányút?
  • négy hetes Franciaországi tartózkodást
  • egy francia család látja vendégül a kiutazót
  • cserébe négy hétig egy francia diákot kell vendégül látni, aki a Bornemiszába fog járni órákra
  • a kiutazó bekapcsolódik egy francia középiskola életébe, iskolába jár hétköznap, a hétvégét a fogadó családdal tölti
  • reggeli, vacsora a vendéglátó családnál, ebéd az iskola menzáján
  • mindkét iskolába 4-4 tanuló utazhat együtt
  • az oda-vissza utazás költségét a kiutazónak kell fizetnie, az egyéb költségeket a vendéglátó család állja
  • a kiutazás 2019 márciusára, a fogadás pedig április hónapra esik
 
Ha felkeltette ez a felhívás a figyelmedet, kérlek, mutasd meg a szüleidnek is, beszéljetek róla, és ha úgy döntöttetek, várjuk a pályázatodat 2018.október 15-ig! Kattints a csatolt fájlra, ahol megtalálod a pályázati űrlapot!

A fotókkal szeretnénk illusztrálni a pályázatunk két helyszínét, Guérande-ot és Saint-Nazaire-t
(Fotók by Füziné Madarász Róza, amik a 2016 októberi tanulmányúton készültek)
Csatolt fájlok:
Publikálta: Füziné Madarász Róza
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium