BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Erasmus + München első nap
2018.10.31.
Erőművek napja.
A  tegnapi hosszú buszos utazás után,reggel kipihenten, újult erővel kezdhettük el a Münchenben előttünk álló egy hetet. Egy gyors,de tartalmas reggeli után elindultunk a házigazda iskolába. Ott már mindenki és minden készen állt a fogadásunkra. Az iskola udvarára beérve különböző fajta perecekkel és meleg innivalókkal vártak minket. Miközben ezeket jóízűen elfogyasztottuk,volt lehetőségünk pár szót váltani a francia, a német és az erdélyi diákokkal. A megnyitón hivatalosan is köszöntöttek minket. Ezután bemutatkoztak az itteni diákok,tanárok,akik közül az egyik magyar volt,aki az anyanyelvünkön üdvözölt minket,majd a különböző nemzetek tanárai is bemutatkoztak.

Ezek után nem volt más hátra,egy gyors csoportkép készítése után elindultunk a Müncheni Műszaki Egyetemre,ahol először egy remek előadást hallhattunk a fúziós energiáról. A napunk folytatásaképp megnéztük a fúziós reaktort,majd egy másik épületbe átmenve egy kiállítást láthattunk  a hallottakról, látottakról.

Miután megebédeltünk az egyetem büféjében, egyórás szabadidő következett,amikor az erdélyi diákokkal együtt,akikkel az egész napot együtt töltöttük,elmentünk az egyetem matematika és informatika épületébe,ahol egy három emeletnyi magas csúszdát próbáltunk ki,ami az aula közepén volt.

A délutánt a müncheni atomerőműben töltöttük,ahol három csoportra osztódva néztünk körbe.Ez nagyon érdekes volt,mert megismerhettük hogyan is működik mindez. Este,mielőtt visszamentünk volna a szállásra,sétáltunk egyet München belvárosában.Vacsora után,az estét egy nemzetek közti csocsópartival zártuk. Mindenki nagyon izgatottan várta,hogy milyen élményeket tartogat nekünk a holnapi nap.

Jármi Napsugár Mirjam

Publikálta: Csaba Zsolt
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium