BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Erasmus + München második nap
2018.10.31.
Lézer, BMW, Olimpia park
A keddi napon sem szűkölködtünk eseményekben. A napindító közös ima után bőséges reggelivel láttak el minket. Nem sokkal később már úton is voltunk a müncheni egyetemre az erdélyi, francia, német diákokkal és kísérő tanáraikkal.

A mai program sem volt csalódás senki számára. A müncheni lézerlaborban tartottak nekünk tárlatvezetést majd ez után mi magunk végezhettünk el kísérleteket különböző lézerek segítségével. A legnépszerűbb kísérlet a hangszóró működtetése volt lézersugárral, ahol mindenki megmutathatta a többieknek a zenei ízlését is. Ezután az egyetem büféjében megebédeltünk, és hosszasan beszélgettünk.
https://www.munich-photonics.de/de/nachwuchsfoerderung/schuelerlabor-photonlab/

A délutáni program a BMW Welt meglátoatása volt ahol beülhetünk luxuskateóriás autókba, felülhettünk a legújabb motorokra, és kipróbálhatunk szimulációs játékokat - már aki kiállta az azokhoz várakozó sort.
https://www.bmw-welt.com/en.html

Ezt követte egy séta a müncheni parkban, aminek a magaslatán fantasztikus kilátás tárult elénk München belvárosára és az Olimpiai Parkra. A kisebb kirándulás után már éhesen indultunk vissza a szállásra, ahol ismét finom vacsorával vártak minket.
https://www.olympiapark.de/en/olympiapark-munich/

Az erasmusos csapat
Publikálta: Csaba Zsolt
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium