BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Erasmus + München negyedik nap
2018.10.31.
Felkészülés a szimulációs játékra
A mai napon mindenkinek nagy örömére a megszokottnál fél órával később kellett kelnünk. Egy kiadós reggeli után, egy megbeszélésre került sor, ahol megtudhattuk a mai és a holnapi nap menetrendjét. Csapatokra oszlottunk és egy témát különböző szempontok szerint kellett feldolgoznunk. A szituáció az volt, hogy egy bajorországi atomerőművet fognak bezárni 2022-ben és ennek a pótlását kellett nekünk megoldani, majd közösen megvitatni.
 
A szempontok a következőek voltak:
-        Zölpárti szempont
-        Fosszilis energia támogatók
-        Atom energiát támogatók
-        Megújuló energiát támogatók (szél és nap)
-        Fúziós energia pártiak
 
A megbeszélés után ellátogattunk a müncheni parlament épületében található Europe Direct információs központba, ahol az EU működéséről és fontosságáról tartottak egy előadást. Megismerkedhettünk egy szinkrontolmáccsal is, aki az EU Parlamentben tolmácsol a plenáris üléseken. Nagyon inspirált minket az a tény, hogy finn anyanyelvén kívül 5 nyelvet is beszélt.
 
Az előadás után átsétáltunk a Deutsches Museumba, ahol ebéd után csapatokban nekiláttunk az előre kiadoott kiadott projektmunkának. Egy posztert kellett készíteni mottóval és logóval. Az egész múzeum területéről gyűjthettünk érdekes és felettébb hasznos információkat. Három órán keresztül vért izzadva próbáltunk érveket gyűjteni és elkészíteni a plakátot.
 
Egy ízletes csilis-babos-vacsora után elbandukoltunk a Marienplatzra, ahol a helyi “Váci utcában” volt lehetőségünk televásárolni magunkat ajándékokkal. A Disney shoptól kezdve az 5 szintes sport áruházig mindent megtalálhattunk. A végén egy rövid mekizés után visszacsoszogtunk rezidenciánkra.
 
302-es szoba
Publikálta: Csaba Zsolt
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium