BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Villáminterjú nyolcadikosokkal
2012.05.21.
Riport útközben....
Múlt héten volt a nyolcadikosoknak erdei iskola, erről majd ők maguk is biztos fognak itt írni. Most csak egy gyors (vissza)pillantás következik. A fiúkkal utaztam visszafelé a buszon és arra kértem őket, hogy egy-két szóban mondják el személyes benyomásaikat. Három-négy diákkal beszélgettem, az alábbi szövegben nem fogom külön jelezni a beszélők személyét, hiszen valójában mondandójuk tartalma a lényeges. Fontos viszont, hogy lényegében szó szerint idézem őket:

Az előadások nagyon tetszettek nekik és építő volt hallgatni a sok igét , jó barátok között lehettek, az egész  fizikailag,szellemileg és lelkileg is nagyon építő volt.

Volt, akinek igazából az tetszett, hogy együtt dicsérhették az Urat. Főleg az tetszett többeknek, hogy fiúk voltak csak és nem voltak lányok. Nagyon tetszett nekik, hogy fiúsan beszéltek velük és hogy "zártkörű" volt az egész. Bármilyen kérdést tettek fel a kérdésre válaszoltak. A késő esti programok is tetszettek nagyon.

Tobben hangsúlyozták : nagyon tetszett az , hogy személyesen foglakoztak velük fiúkkal és erre mindenki nyitott volt. Lehetett kérdéseket feltenni és az előadók szívesen válaszoltak rá. Mindegyik fiatalember mondatonként legalább kétszer mondott köszönetet a szervezőknek, udavariasan és őszintén.

Egyetlen dolgot említettek, ami nem tetszett: a hideget.

Ennyi a villáminterjú. Még egyszer kiemelném, ami ezekből a minibeszélgetésekből is azonnal nyilvánvaló: legfontosabb jó élmény a diákoknak a fokozott személyes törődés megynyilvánulása, az intenzívebb kommunikáció volt. Én magam Füzér Norbert előadását hallgattam meg és tanúsíthatom, hogy engem is igen lekötött. De erről majd írnak maguk a diákok. Remélem.
Publikálta: Longauer László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium