BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Informatika versenyek - összefoglaló
2013.05.27.
Eredmények, sikerek, meglepetések a 2013-as tanév informatika versenyein...
Informatika versenyek – összefoglaló

A 2013-as év az általános iskolai informatika versenyeken újabb sikereket hozott a Bornemisza Péter Gimnázium számára. A kerületi fordulón Kis Péter 8. c osztályos tanulónk táblázatkezelés kategóriában I. helyen, míg Horváth Lili 7. c osztályos tanulónk prezentáció kategóriában II. helyen végzett. Lili sikere meglepetés volt, mert eredetileg egy 8. osztályos versenyzőnk helyett ugrott be, és hetedikes létére a 8.-osok ellen is nagyon szépen helytállt.
Mindketten továbbjutottak a fővárosi fordulóra, ahol kategóriánként minden kerületet 2 versenyző képvisel. Lili 7. helyen végzett a fővárosi döntőben a 38 versenyző közül, és mindössze egyetlen hely választotta el attól, hogy a díjkiosztóra meghívják. (Az első hat helyezettet díjazzák a fővárosin.)

A táblázatkezelés az egyik legnehezebb kategória az informatika versenyeken. Ezt mutatja az is, hogy több kerület nem is indított versenyzőt ebben a versenyszámban. Peti a 30 döntőbe került versenyzőből az előkelő 10. helyen végzett.
Az 5. – 6. osztályosok grafika kategóriájában idén sajnos nem értünk el a kerületi fordulón dobogós helyezést, pedig nagyon szép pályamunkákkal készültek a gyerekek. Nem is ezen múlott az eredmény. A pályamunkáikat viszont beadtuk a kerületi számítógépes grafika pályázatra, ahol Ceglédi Dávid 6. e osztályos tanulónk I. helyen végzett „Én, a kisfiú című” munkájával. Két kategóriában 45 pályamunka érkezett be, ebből Dávid a Budapest kategóriában lett győztes. Nagyon színvonalas munkák születtek, amelyekből most néhányat be is mutatunk.

Szeretném még kiemelni a 6. a osztályból Lakatos Liliána, Bacskay Vivien és Ráncsik Napsugár tanulókat, a 7. c-ből Specht Sárit, a 8. b-ből Bottlik Olíviát, valamint a 8. c-ből Suták Anettet, Holósi Dávidot és Ráncsik Mihályt, akik ugyan nem értek el dobogós helyezést, de nagy szorgalommal, odaadással készültek, aminek a jövőben hiszem, hogy jó gyümölcsei lesznek majd.

Minden versenyzőnek szívből gratulálunk!
Publikálta: Román Ildikó
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium