BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Az általános iskolai informatika versenyek eredménye (2012)
2018.04.03.
A korábbi hagyományokat folytatva idén is sikeresen szerepeltek versenyzőink a fővárosi általános iskolák versenyén.
A Fővárosi Alkalmazói Informatika versenyt évről évre megrendezik a budapesti általános iskolák számára. Az idei év központi témája az olimpiák és a magyar mesék, meseírók voltak.
A kerületi fordulóra iskolánként és kategóriánként a legjobb két versenyző jut tovább.

Iskolánkat az 5.-6. osztályosok versenyén Litzler Róbert (6. c osztály), Kálmán Olivér (6. c osztály), Burián Ármin (6. e osztály) és Pollák Péter (6. e osztály) képviselte. Az idei év újdonsága, hogy Pollák Péter nyerte a Komplex I. kategóriát, ahol még nem sikerült korábban bejutnunk az első három közé. A számítógépes grafika kategóriában Burián Ármin 3. helyen végzett, így részt vehetett a kerületi díjátadón, de a fővárosi versenyre csak az első két helyezett juthat tovább, így csak Peti folytathatta a versenyzést.

A 7.-8. osztályos kategóriában szövegszerkesztésből Ruff Zsófi (8. a) és Diósi Mihály (8. b), táblázatkezelésből Turóczi Dorina (8. b) és Rőthi Jonatán (8. c), komplex II. kategóriából Hortobágyi Dávid és Tar Eduárd (8. c) valamint Erdősi Rebeka (8. a) vett részt a megmérettetésen. Rőthi Jonatán I., Hortobágyi Dávid I., Tar Eduárd pedig II. helyezést ért el, ezzel továbbjutottak a fővárosi fordulóra. Diósi Misi a III. helyen végzett, így ő is részt vehetett a kerületi díjátadón.
Meg kell említenem, hogy táblázatkezelés kategóriában iskolai versenyt is szerveztünk, mivel több jelentkező volt, mint ahányan indulhattak. A versenyt Turóczi Dorina nyerte. Rőthi Jonatán a kerületin nagyon szépen szerepelt, így az iskolai második helyről megfordította a sorrendet. Dorka pedig csak kicsit maradt le a harmadik helyről.

A fővárosi fordulóban kerületenként és kategóriánként szintén az első két helyezett indulhat. Itt elég erős a mezőny, az iskolák nagy részében már alsó tagozattól tanulnak informatikát, és van olyan is, ahol felső tagozaton heti négy órában foglalkoznak számítógépes ismeretekkel, valamint már általános iskolában ECDL vizsgákra készülnek. Ennek ellenére a fiúk szépen helytálltak a 3 részből álló több órás versenyen. A legjobb hat közé - akiket ezen a fordulón díjaznak – ugyan nem sikerült bejutniuk, de Rőthi Jonatán mindössze 1 ponttal maradt le a 6. helyről. 7. helyen végzett 77 ponttal. (Azt szokták mondani, hogy a 7 a tökéletesség száma. Jonatán 3-szor is teljesítette. :-)) Többi versenyzőnk a középmezőnyben végzett.

A fővárosi verseny eredménye itt megtekinthető.

Az alábbi képek egy része a versenyre készített pályamunkákból lett válogatva.
Publikálta: Román Ildikó
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium