BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Támogatás
Megújúl az Újszász utcai iskola
2013.09.04.
2013 szeptember 1-én reményeink szerint egy felújított iskola várja az iskola leendő elsőseit és a már korábban is idejárókat. Ez az Ön adományának is köszönhető!
Az iskolaépület eredetileg a Magyarországon állomásozó szovjet csapattisztek Budapesten tanuló gyermekeinek épült a nyolcvanas évek közepén. A rendszerváltás után hét évig üresen állt, amikor  a Hit Gyülekezete 1997-ben kibérelte, majd megvásárolta első fővárosi általános és középiskolája céljára. 1997 és 2000 között az épület tatarozása megtörtént, de nagyobb átfogó felújítására most kerül sor először.

A felújítás elsőorban energetikai korszerűsítést jelent, amely a fűtési, világítási és hőszigetelési rendszer cseréjéből és bővítéséből áll. Kazáncsere, a fűtőtestek cseréje, az elektromos hálózat és a világítótestek cseréje mellett, hőszigetelést kap az épület és szeretnénk kicserélni a külső nyílászárókat. Az energetikai számítások szerint a korszerűsítés következtében jelentősen csökkenni fog az energiafogyasztás és a diákok, tanárok komfortérzete is javulni fog. Az energetikai korszerűsítéssel egy időben érdemes elvégezni a belső felújításokat - belső nyílászáró csere, belső burkolatok cseréje, vizesblokkok korszerűsítése, festés - is.

A kedves szülőknek és más támogatóinknak köszönjük sz eddigi hozzájárulásokat az iskola fejlesztéséhez és arra kérjük Önöket, ha tehetik az iskolánkat támogató alapítványon keresztül, támogassák a korszerűsítést.
A nyár végén (augusztus 20. után) az épület megnyitása előtt közös nagytakarításra hívjuk a szülőket és diákjainkat, hogy az építkezés befejeztésével a tisztaság is megújúljon.
Felajánlását az iskola korszerűsítéséhez a Hit és Erkölcs Kulturális Alapítvány közoktatási célra elkülönített bankszámláján keresztül juttathatja el az hozzánk: 10300002-20355065-70213285

Diákjaink és pedagógusaink nevében köszönünk minden önkéntes munkát, erkölcsi, szellemi és pénzügyi támogatást.


Publikálta: Horváth András
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium