BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Támogatás
„Adni Jó! Nem csak Karácsonykor lehet örömöt szerezni!”
2017.03.09.
„Adni Jó! Nem csak Karácsonykor lehet örömöt szerezni!”

Ezzel a felhívással indult mozgalom a Bornemisza Péter Gimnáziumban, melynek az volt a célja, hogy a diákok egy-egy tábla csokival vagy akár játékkal ajándékozzák meg a náluk szegényebb gyerekeket. Iskolánk minden évben részt vesz a HISZ karácsonyi cipős doboz akciójában is, és szeretetünket nemcsak az ünnepekkor akarjuk kimutatni, ezért csatlakoztunk a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának február 26-ai, kunhegyesi étel- és ruhaosztásához.

Miért éppen egy tábla csoki? Az elmúlt években többször szervezett Kunhegyesre osztást a HISZ, egyik ilyen alkalommal kérdeztünk meg egy 5-6 év körüli gyermeket, hogy legközelebb mit hozzunk neki. A válasza megrendített bennünket! Mert az eddigi tapasztalataink alapján, ha egy gyermek, korlátlanul bármit kérhet, akkor általában babát, autót, biciklit, labdát stb. szokott kérni. Ennek az 5-6 éves gyermeknek a válasza: „Táblás csokit!”

A február 16-án indult csoki gyűjtő akciónkat a Száva és az Újszász utcai iskolában is meghirdettük, ami egy hétig tartott. Ajándékaitokkal, több mint 300 tábla és rengeteg apróbb csokoládéval valamint játékadományotokkal indulhattunk útnak Kunhegyesre a HISZ étel- és ruhaosztására. Meglepődve láttuk, hogy megérkezésünkkor, reggel hét órakor már hosszú sorban várakoztak az emberek a tíz órakor kezdődő ruhaosztásra.

Voltak tanulóink, akik nemcsak csokival, játékkal járultak hozzá a gyűjtési akcióhoz, hanem segítettek a HISZ-es adományok pakolásánál. Csak egy-két adat, amit teherautóra kellett pakolni pénteken és szombaton: két tonna ruha, ötszáz pár cipő, kettőezer négyszáz kilogramm gyümölcs, hét raklap ajándéktárgy, egyezerötszáz csokoládé, hatszáz adag gulyásleves elkészítéséhez szükséges alapanyagok…

A kunhegyesi pásztor, Papp Ignác elmondta, hogy a térségben nagyon nagy a szegénység, nagy szükségben vannak az emberek. Az elmúlt években a környéken több munkahelyet is megszűntettek, így a családok többsége közmunkából, havi 55 ezer forintból él. Kiemelte, hogy nagy áldás volt a Bornemisza csoki gyűjtő akciója, hatalmas örömet okozott az ott élő gyermekeknek, mivel sok család nem engedheti meg, hogy a napi élelmiszerek mellett édességet vegyen a gyermekeiknek. Nagyon hálásan köszöni adományaitokat, mellyel megédesítettétek a kunhegyesi gyerekek napját!
(https://www.facebook.com/hiszhivatalos/videos/1110080879103922/)

A HISZ kunhegyesi kampányát Kozák István és Horváth Zoltán, a HISZ aktivistái szervezték, akik várják a lelkes szolgálókat a szeretetszolgálat munkájába! Jelentkezni a Hit Parkban a HISZ pultjánál lehet.

Nézzétek meg a rövid képi és videó beszámolókat, melyet az alábbiakban csatolunk!
 
 
 
 
Csatolt fájlok:
Publikálta: Tornóczi Valéria
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium