BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Diák
Irodalmi pályázat
2012.03.15.
A Kiáltójel Diákegyesület és az Irodalmi Lépegető közös pályázatot hirdet, amelynek célja, hogy a pályázók átgondolják a modernkori rasszizmus problémáját, értelmezzék jelenkorunk eseményeit. A pályázakiírás a következő:

Farkasbőrben


„Egyedül vagyok és félek. És nem értem miért kell lakások százait felforgatni, miért kell családok sokaságát kitoloncolni, miért kell rengeteg ifjú életet, sorsot, jövőt még kinyílása előtt agyontiporni. Miközben járják a tereket, minden egyes mozdulattal, nézéssel szítva azt az ősi gyűlöletet, eszembe jutnak azok a régi napok, amikor a szónok szavait őrjöngés követte, amikor átszellemülve katonásdit játszottak egy „napközis táborban”, jelvényeket tűztek a kabátokra. És még látom magam előtt a barátomat, amint a 22-es buszon sziszegte egy ordítozó házaspár felé: Ezek nem emberek. Ezek állatok.”
 
Várjuk műveiteket pályázatunkra, melynek címe: Farkasbőrben. (A fenti szöveg gondolatébresztőként szolgál, nem kell hozzá szorosan kötődni). A pályázaton vers és próza kategóriában lehet nevezni, terjedelemi megkötés nélkül. A pályamunkákat az info@kialtojel.hu címre küldjétek. Minden pályamunka beküldésekor kérjük feltüntetni a nevet, az életkort, valamint a kategóriát. 

Nyeremények: értékes könyvjutalom illetve pendrive (8GB)

Határidő: 2012. március 21. szerda
 

www.lepegeto.teszt.info.hu/irodalmi-palyazat
www.kialtojel.hu

Publikálta: Pálfy Gergely
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium